USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

7 вересня: свята, події, факти. День військової розвідки та початок заселення Кубані

7 Вересня 2022 00:00
Сьогодні в Україні відзначають День військової розвідки.

Ця дата була обрана не випадково. Саме в цей день, в 1992 році вийшов Указ Президента України, який відкрив нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави. Цим документом розпочато сучасну історію української військової розвідки. Робота військового розвідника – це глибокі знання, відмінна підготовка і безцінний досвід ведення розвідувальної діяльності.

7 вересня також Всесвітній день поширення інформації про м’язову дистрофію Дюшенна (World Duchenne Awareness Day – один з 3500 новонароджених хлопчиків у світі страждає від цієї рідкісної і смертельної хвороби. По всьому світу налічується більше 250 тис. пацієнтів з цим діагнозом. Симптоми захворювання зазвичай з’являються у дітей чоловічої статі до 5 років. Середня тривалість життя цих хворих варіює від підліткового віку до 20 – 30 років).

Окрім цього, Бразилія святкує День незалежності. У цей день в 1822 році імператор Бразилії Педру I офіційно проголосив незалежність від Португалії. У США – Національний день любителів пива, Національний день салямі і День жолудьового гарбуза, в Австралії – Національний день тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, у Мозамбіку - День перемоги.

Сьогодні – Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба. Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба (International Day of Clean Air for blue skies), прийнятий резолюцією Генеральної Асамблеї ООН в 2019 році, дотриманню якого сприяє Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), підкреслює важливість і нагальну необхідність підвищення обізнаності громадськості на всіх рівнях, сприяння діям щодо поліпшення якості повітря.

7 вересня відзначають і досить незвичне свято – День «Ні дощу ні снігу». Історія свята починається з неофіційного кредо Поштової служби Сполучених Штатів: «Ні сніг, ні дощ, ні спека, ні морок ночі не зупинять цих кур’єрів від швидкого завершення призначених завдань». Асоціація цієї фрази з Поштою США виникла через її напис на будівлі Головпоштамту Нью-Йорка, яка відкрилася в 1914 році. Вона була отримана з «Історій Геродота» та уривка у перекладі Джорджа Герберта Палмера, в якому згадується кур’єрська служба давньої Перської імперії.

Сьогодні ще й День мережива. Історія мережива починається з кінця 15 століття в Італії.

7 вересня – і День відмови від військової іграшки або Всесвітній день знищення військової іграшки (ідея «Всесвітньої Асоціації допомоги сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування» 1987 року, відзначається з 1988).

Іменини сьогодні святкують Варсіс, Варфоломій, Євлогій, Епіфан, Іван, Міна, Ренат, Тит.

Народилися:

Цього дня народилися королева Англії Єлизавета I Англійська, український художник, педагог і громадський діяч Олександр Мурашко, український поет, представник розстріляного відродження Михайло Пронченко, американський астрофізик, відомий своїм відкриттям радіаційних поясів Землі Джеймс Ван Аллен, американський кардіохірург Майкл Дебейкі (першим у світі провів успішну операцію з аорто-коронарного шунтування), австралійський хімік-органік, лауреат Нобелівської премії з хімії (1975) «за дослідження стереохімії реакцій ферментативного каталізу» Джон Воркап Корнфорт, українська співачка (сопрано), педагог, композитор Ірина Вілінська, український педагог, краєзнавець Володимир Голубченко, українська співачка, заслужена артистка України Маріанна Лаба, українська письменниця Софія Майданська, український звукорежисер, аранжувальник і музичний продюсер Володимир Бебешко.

Події:

70 рік до н.е. - римляни захопили та розорили Єрусалим

1792 – перша група колишніх козаків під командою полковника Сави Білого висадилася в Тамані. Цю дату звичайно вважають за початок заселення українцями Кубані.

1812 – Наполеон розбив росіян під Бородіно.

1822 - Бразильська імперія оголосила незалежність від Королівства Португалія.

1892 у США відбувся перший професійний боксерський поєдинок за сучасними правилами – в боксерських рукавичках і з трихвилинним раундами.

1940 - Третій Рейх почав бомбардування Лондона.

2016 - одна десята частина дикої природи світу зникла за останні 20 років. Це площа в два рази більше Аляски. Ліси Амазонки і Центральної Африки, є найбільш постраждалими регіонами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus