USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

31 серпня: свята, події, факти. День блогу та перше авто з сонячними батареями

31 Серпня 2021 00:00
Цього дня світ відзначає День боротьби з провалами в пам'яті, День шепоту трави, День блогу та Міжнародний день обізнаності про передозування.

У США - День штату Південна Кароліна, День діатомової землі, День суміші із сухофруктів і горіхів, День свахи, День любові до судових адвокатів, у Сінгапурі - День учителя, в Молдові - Національний день мови, на Філіппінах - День національних героїв, у Киргизстані - День Незалежності, в Малайзії - День Незалежності, в Узбекистані - День пам'яті жертв репресій, в Афганістані – День Пуштуністану, у Польщі - День солідарності й свободи, у Тринідаді і Тобаго - День Незалежності, в Афганістані і Пакистані - День єдності белуджі та пуштунів.

Православна церква 31 серпня вшановує пам'ять мучеників Флора і Лавра. Інші назви свята: «Флор і Лавр», «Фролів день», «Кінське свято», «Конярі». Цього дня коней годували на повну сить, на них не працювали, навіть скасовували скачки.

Іменини сьогодні у Дениса, Івана, Євгена, Михайла, Іларіона та Георгія.

Народилися:

Цього дня народилися російський письменник, філософ Олександр Радіщев, російський військовий діяч, генерал від кавалерії Олексій Брусилов, український композитор, піаніст і музичний критик Нестор Нижанківський, український громадський і політичний діяч, письменник Осип Назарук, російський кінорежисер Геннадій Васильєв («Русь споконвічна», «Цар Іван Грозний», «Фініст Ясний Сокіл»), американський актор Річард Гір, італійський автопідприємець, президент концерну ФІАТ Лука ді Монтеземоло, російський співак, композитор, аранжувальник Сергій Челобанов, російський співак Сергій Рогожин, український тенісист Андрій Медведєв.

Події:

1422 — Генріх VI став королем Англії у віці 9 місяців.

1733 — своїм указом імператриця Анна Іванівна «пробачає» запорожцям «усі їхні провини» і бере під свою імперську руку. Козаки дістали можливість повернутися на рідну землю.

1873 — у Канаді було сформовано перший підрозділ королівської поліції.

1898 — офіційно відкрито Київський політехнічний інститут.

1907 — створено Антанту.

1919 — у ніч з 30 на 31 серпня Київ було визволено від більшовиків об'єднаними силами УГА та Дієвої армії УНР.

1939 — Верховна Рада СРСР ратифікувала радянсько-німецький пакт про ненапад

1951 — в Дюссельдорфі надійшла у продаж перша довгограюча грамплатівка зі швидкістю обертання 33⅓ об/хв.

1955 — на виставці в Чикаго інженер General Motors Вільям Кобб продемонстрував своє творіння – автомобіль з сонячними батареями.

1986 — радянський пасажирський лайнер «Адмірал Нахимов» затонув у Чорному морі біля Новоросійська після зіткнення з танкером «Петро Васев», загинули 423 людини.

1987 — відбувся реліз відомого альбому Майкла Джексона під назвою «Bad».

1993 — завершено виведення російських військ із Литви.

1994 — у Берліні пройшла урочиста церемонія виведення російських військ із Німеччини.

1995 — на навколоземну орбіту запущено перший український науково-дослідницький супутник Січ-1.

1997 — американець Девід Мінан пройшов, танцюючи чечітку, 45,45 км за 7 годин, встановивши тим самим світовий рекорд. Він пересувався вулицями містечка Ред-Бенк, що в штаті Нью-Джерсі.

1997 — в автомобільній катастрофі у Парижі загинула принцеса Уельська Діана.

2002 — відбувся політ першого автожиру незалежної України КП-01.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus