USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

4 червня: свята, події, факти. День невинних дітей – жертв агресії та перше пограбування поїзда

4 Червня 2022 00:00
Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день боротьби з карієсом та Міжнародний день спойлерів.

Сьогодні Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії.

19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей – жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії.

В Україні – День господарських судів, у США – День обізнаності про насильство із застосуванням зброї, День безпеки, День «Зухвалість надії», День коньяку, День старих дів, День кошика для покупок, День «Обійміть свою кішку», День пампуха, День сиру, День «Обійміть атеїста», у Британії – День коворкінгу, День риби з картоплею фрі, в Нідерландах – День дідуся і бабусі, у Казахстані – День державних символів, на Маршаллових Островах – День молоді, в Естонії – День прапора, у Китаї – День пам’яті жертв різанини на площі Тяньаньмень, на Багамах – День праці, у Фінляндії – День прапора Оборонних сил, в Угорщині – День національної єдності, у Молдові – День банківського працівника, у Польщі – День свободи і громадянських прав, у Тонга – День незалежності, у Гані – День пам’яті повстання.

Іменини за православним календарем святкують Данило, Захар, Макар, Михайло, Павло, Софія, Фаддей, Федір.

Цього дня народилися відома голлівудська актриса Анджеліна Джолі, український кобзар Василь Литвин, польський політик, член партії «Громадянська платформа» Броніслав Коморовський, українська політична і державна діячка, народний депутат ІІ-V скликань, у 2005-2008 роках голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко, польська кіноакторка Ізабелла Скорупко ("Золоте око«, «Вогнем і мечем»), український футболіст В’ячеслав Кернозенко.

Події:

1070 – у Франції виготовили сир Рокфор. Його назва походить від назви села Рокфор-сюр-Сульзон. Виготовляється з сирого овечого молока. Благородна пліснява penicillium roqueforti забарвлює сир зеленкувато-голубими прожилками.

1665 – іспанська королева Марія Анна Австрійська підписала указ про перейменування Островів Злодіїв, відкритих Магелланом (він назвав їх Острова Трикутного Вітрила), на Маріанські.

1865 – в американському штаті Огайо скоєно перше в історії пограбування поїзда.

1896 – пройшло випробування першого автомобіля, побудованого Фордом.

1989 – акція протесту на майдані Тянаньмен в столиці Китаю, Пекіні, була жорстоко придушена танками, загинуло сотні громадян.

1999 – вперше був виявлений вірус «Worm.ExploreZip», що вразив тисячі комп’ютерів світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus