USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

$5 млрд витрачено марно: Путін розслідує розкрадання коштів, виділених на створення п’ятої колони в Україні, – ЗМІ

8 Березня 2022 15:22
Президент РФ Володимир Путін був переконаний, що для нього підготували першокласну мережу агентів в Україні.

Як пише УНІАН, кілька днів тому СБУ викрила організаторів «федеративної республіки Україна». Колаборанти планували вести підривну діяльність у тилу наших військових. Вони хотіли розколоти країну та створити нову «народну республіку», до якої увійшли б Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська та Чернівецька області.

Президент РФ дуже розраховував на таких агентів і підривну діяльність в Україні. Це і не дивно, якщо врахувати колосальні кошти, спрямовані на проросійську пропаганду та створення так званої п’ятої колони в нашій країні. Як зазначає видання, тепер глава РФ вирішив розібратися, на що було витрачено всі гроші, адже в Україні окупантів зустрічають не з квітами, а зі зброєю.

Українська розвідка повідомила ЗМІ, що Путін віддав наказ керівнику контрольно-ревізійного управління Адміністрації президента Дмитру Шалькову, керівнику Слідчого комітету РФ Олександру Бастрикіну, генеральному прокурору Ігорю Краснову та першому заступнику директора ФСБ Сергію Корольову. Президент РФ доручив їм розібратися, куди було спрямовано кошти, які виділяли на підривну діяльність в Україні з 2014-го до 2022 року.

У розкраданні коштів підозрюються колишній помічник президента Владислав Сурков, колишній керівник управління з культурних та громадських зв’язків із ближнім зарубіжжям, генерал Володимир Чернов, його наступник Ігор Маслов, керівник 5-ї служби, генерал Сергій Бєсєда, голова Росспівробітництва Євген Примаков, колишні куратори українського напряму при Мінекономрозвитку Михайло Бабич та Яна Лантратова, чинний міністр закордонних справ Абхазії Інал Ардзінба та інші.

Читати ще: Ще один міф про російську армію розвінчано: чим воює убогий агресор

За даними української розвідки, згадані особи вкрали близько п'яти мільярдів доларів. Путін вважав, що ці гроші направили на пропаганду, агітаційну діяльність, агентів серед націоналістичних організацій, мережу активістів тощо.

Проте президенту РФ усі вісім років постачали дезінформацію, а кошти просто «освоювали». Він розраховував, що в Україні на армію РФ чекає потужна підтримка.

Розслідування, яке ініціював російський президент, має стати тривожним дзвінком також для Віктора Медведчука. Олігарх на ці ж цілі від Кремля отримав не менше ніж мільярд доларів.

Нагадаємо, наприкінці лютого Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту, де перебував за рішенням суду у справі про державну зраду. Де зараз перебуває ідейний лідер проросійської ОПЗЖ невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus