USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

6 квітня: дні народження, події, факти

6 Квітня 2015 00:00
День народження 6 квітня відзначають депутат Волинської обласної ради Володимир Навроцький (на фото) та український дипломат, уродженець Волині Антон Бутейко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає доброго здоров’я, миру і добрих новин на щодень. Нехай життя буде багатим на приємні моменти і легкі перемоги.

Іменини за православним календарем святкують Степан, Яків,Петро, Володимир та Артемій.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2011 році волинянка здобула європейське «золото» за 30 секунд. Тоді ковельчанка Юлія Остапчук здобула золоту медаль на чемпіонаті Європі з вільної боротьби у німецькому місті Дортмунд.

У 2010 році на основі історичних даних криміналісти склали фоторобот Спасителя: він був худорлявий, вузькоплечий, мав вузько посаджені очі і бороду клинцем.

Народилися:

6 квітня народилися англійський філософ, історик і економіст Джеймс Мілль, англійський натураліст, винахідник акваріума Філіп Госсе, український бандурист, поет і бард Едуард Драч, український архітектор Тарас Довженко, український футболіст та тренер Іван Гецько, українська поп-виконавиця, народна артистка України Ірина Білик.

Сталося:

1748виявлено руїни Помпеї в Італії.

У 16 столітті архітектор Доменіко Фонтана, прокладаючи канал, натрапив на стіну з написом, де була згадана Венера Помпейська — покровителька міста. Розкопки почалися майже через два століття, у 1763 році. До початку 1980-х років розкопано біля 3/5 території Помпеїв. Загалом під час виверження Везувію загинуло три невеликі міста — Помпеї, Геркуланум та Стабії, а також розташовані поруч вілли. Після розкопок цих міст виявилось, що в цих містах все збереглось, як було до біди. Під багатометровою товщею лави були виявлені вулиці, будинки з повним облаштуванням та люди і тварини, що не встигли врятуватись. Сила виверження була така, що попіл від нього долетів навіть до Єгипту та Сирії. Із 20 000 мешканців Помпей в будівлях та на вулицях загинуло біля 2000 осіб. Більшість мешканців залишили місто ще до виверження.

1917після відбування семирічного тюремного терміну в Гуляйполе повернувся Нестор Махно.

З 22 по 26 березня 1910 року у Катеринославі Тимчасовий Одеський окружний військовий суд розглядав справу 13 гуляйпільських анархістів, серед яких був і Нестор Махно. На слідстві Нестор сказав, що ні до якої розбійницької шайки не належить, а є членом політичної революційної організації, що виборює свободу для людей, що гроші після експропріацій йшли виключно на революцію. Суд засудив до шибениці 5 гуляйпільських анархістів. Щоправда стратили лише одного. Ще двох повісили з іншої справи гуляйпільців. В очікуванні вироку отруївся К. Кириченко. Через тяжку хворобу Н. Зуйченкові замінили смертну кару безстроковою каторгою. Махна відправили на ув’язнення до Бутирської тюрми в Москві.

1968гурт «Pink Floyd» залишив засновник та ідейний натхненник Сід Барретт.

Барретт полишив гурт через психічні захворювання, спричинені ускладненнями від прийому важких наркотиків. Близько 7 років активної творчості як музиканта, за його участі записані 5 синглів, два альбоми разом «Pink Floyd» та два соло-альбоми, ще до того моменту, як він самоізолювався від громадськості більш ніж на 30 років.

2004президент Литви Роландас Паксас став першим у Європі президентом, якого зняли з посади в результаті імпічменту.

30 жовтня 2003 року департамент держбезпеки (ДДБ) Литви передав керівництву сейму документи, які, на думку ДДБ, свідчили про зв'язки оточення Роландаса Паксаса з «міжнародною злочинністю». 1 грудня 2003 року тимчасова комісія Сейму прийшла до висновку, що Паксас може перебувати «під впливом ряду осіб», у тому числі бізнесмена Юрія Борисова, що «створює загрозу національній безпеці» Литви. 6 квітня 2004 року Сейм усунув його з посади президента за грубі порушення конституції. Щоправда 13 грудня 2005 розширена колегія Верховного суду Литви ухвалила виправдальний вердикт у справі Паксаса, визнавши його повністю невинним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus