USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

67% машин швидкої не встигають на виклики вчасно, – МОЗ

27 Липня 2020 23:09
Дві третини пацієнтів вчасно не отримують екстрену медичну допомогу. Й лише у 17-18% випадках виклику швидкої машина вкладається у визначений час приїзду.

Про це на пресбрифінгу заявили міністр охорони здоров'я Максим Степанов та заступниця міністра Ірина Садов'як.

Зі слів Степанова, відповідно до встановлених нормативів, не менше 75% машин швидкої допомоги повинні доїжджати до хворого у межах 10 хвилин в місті та 20 хвилин за містом.

"Із загальної кількості випадків, а це 6,8 мільйона викликів, 4,7 мільйона з них є невчасними. Це дуже погані показники", – додала Ірина Садов'як.

Читати ще: Невидимий фронт: робочі будні швидкої допомоги на Волині

Вона уточнила, що наразі на підконтрольних уряду територіях працює 25 регіональних центрів екстреної допомоги та медицини катастроф.

Читати ще: На Волині критично бракує швидких

Нагадаємо, в Україні запроваджується чотири категорії терміновості викликів і відповідно – алгоритмів реагування на них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus