USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обслуговуватиме 30 сіл: на Волині відкрили пункт екстреної медичної допомоги

2 Лютого 2021 23:20
У селі Шклинь Луцького району нарешті дочекалися відкриття пункту екстреної медичної допомоги.

Ця подія важлива для усієї громади, адже нова бригада швидкої зможе обслуговувати жителів зі щонайменше 30 прилеглих сіл. Та головне те, що медики зможуть доїжджати до пацієнтів майже вдвічі швидше, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Жителі Городищенської громади давно мріяли про власний пункт швидкої допомоги. Бо ж з Горохова чи Луцька медикам їхати до цих сіл щонайменше пів години. Нерідко трапляються ситуації, коли для порятунку важлива кожна секунда.

«Колись ми відкривали в Чарукові, але там він себе не виправдав. Але це було ще до дороги. Зараз, як відкрили цю хорошу трасу, тут дуже багато ДТП, в тому числі в Шклині на перехресті, – розповідає керівник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль. – Бригада вкладатиметься в термін доїзду по сільській місцевості до 20 хвилин».

Читати ще: Невидимий фронт: робочі будні швидкої допомоги на Волині

Пункт швидкої допомоги буде працювати цілодобово, тепер тут є новий автомобіль. Рятуватимуть хворих чотири фельдшери та п’ять водіїв.
Аби відкрити медичний пункт, зусиль доклали і місцеві, і обласні владці.

«Чотири роки тривала епопея з відкриттям саме цього медичного пункту. І так склалася доля, що ми дійшли до того спільно з головою громади, з обласною радою, з депутатом Верховної Ради Вячеславом Рубльовим», – зауважує голова голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

До слова, сільські пункти швидкої відкривають в рамках розвитку мережі екстреної медичної допомоги. Загалом на утримання одного такого медпункту в рік витрачається близько 8 млн грн з державного бюджету.

Як зазначає Володимир Шмаль, в області наразі працює 26 фельшерських пунктів. Однак їх недостатньо, щоб відповідати новим вимогам.

«Треба більше і більше бригад. На Волині працює 72 бригади. А на область із населенням мільйон 37 тисяч треба 103 бригади, – пояснює очільник ВОЦЕМДМК. – Але це справа не сьогоднішнього дня, це буде пізніше. Будемо бачити з фінансуванням. Поки що 72 бригади ми розташували так, щоб забезпечити вчасний доїзд. Одна бригада перекриває іншу. Щоб, якщо одна на виклику, інша могла теж виїхати на виклик».

Окрім цього, найближчим часом у селі Шклинь планують розпочати ремонт дороги, аби карета швидкої змогла швидко та без перешкод доїхати до пацієнта. На черзі також відкриття амбулаторії, що зробить медицину в селі більш доступною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
поерраро Показати IP 3 Лютого 2021 09:52
А що один фельдшер може зробити на виклику? І це в сільській місцевості так укомплектовані бригади екстренної медичної допомоги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus