USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

7 вересня: свята, події, факти. День військової розвідки в Україні та створення Інтерполу

7 Вересня 2023 00:00
Сьогодні в Україні відзначають День військової розвідки.

Ця дата була обрана не випадково. Саме в цей день, в 1992 році вийшов Указ Президента України, який відкрив нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави. Цим документом розпочато сучасну історію української військової розвідки. Робота військового розвідника – це глибокі знання, відмінна підготовка і безцінний досвід ведення розвідувальної діяльності.

Цього дня також – Всесвітній день поширення інформації про м’язову дистрофію Дюшенна, Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба, День «Ні дощу ні снігу», Всесвітній день знищення військової іграшки (ідея «Всесвітньої Асоціації допомоги сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування» 1987 року, відзначається з 1988).

Сьогодні – передсвяття Різдва Пресвятої Богородиці; мученика Созонта Помпеольського; преподобномученика Макарія Канівського, ігумена Пінського, Переяславського чудотворця.

Іменини сьогодні святкують Варсіс, Варфоломій, Євлогій, Епіфан, Іван, Міна, Ренат, Тит.

Цього дня народилися королева Англії Єлизавета I Англійська, український художник, педагог і громадський діяч Олександр Мурашко, український поет, представник розстріляного відродження Михайло Пронченко, американський астрофізик, відомий своїм відкриттям радіаційних поясів Землі Джеймс Ван Аллен, американський кардіохірург Майкл Дебейкі (першим у світі провів успішну операцію з аорто-коронарного шунтування), австралійський хімік-органік, лауреат Нобелівської премії з хімії (1975) «за дослідження стереохімії реакцій ферментативного каталізу» Джон Воркап Корнфорт, українська співачка (сопрано), педагог, композитор Ірина Вілінська, український педагог, краєзнавець Володимир Голубченко, українська співачка, заслужена артистка України Маріанна Лаба, українська письменниця Софія Майданська, український звукорежисер, аранжувальник і музичний продюсер Володимир Бебешко.

Події

70 рік до н.е. – римляни захопили та розорили Єрусалим.

1630 – поселення Тримонтейн перейменовано в Бостон і проголошено столицею Массачусетсу.

1792 – перша група колишніх козаків під командою полковника Сави Білого висадилася в Тамані. Цю дату звичайно вважають за початок заселення українцями Кубані.

1812 – Наполеон розбив росіян під Бородіно.

1813 – вперше в ЗМІ з’явився вислів «Дядько Сем», його зв’язали з урядом США.

1822 – Бразильська імперія оголосила незалежність від Королівства Португалія.

1860 – під час візиту до Канади принца Уельського вперше в якості офіційної канадської емблеми був використаний Кленовий лист.

1892 у США відбувся перший професійний боксерський поєдинок за сучасними правилами – в боксерських рукавичках і з трихвилинним раундами.

1923 – вважається роком створення Міжнародної організації кримінальної поліції – International criminal police organisation (ICPO) – Інтерпол, хоча офіційно цю назву вона отримала в 1946 році.

1940 – Третій Рейх почав бомбардування Лондона.

1971 – у Києві було оголошено про споріднення й братання міст Києва і Кіото.

2016 – одна десята частина дикої природи світу зникла за останні 20 років. Це площа в два рази більше Аляски. Ліси Амазонки і Центральної Африки, є найбільш постраждалими регіонами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus