USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Друзі на війні»: виставка про котів та собак із зони АТО – у Луцьку

18 Березня 2017 18:45
Зворушливий фотопроект про тварин із зони проведення АТО «Друзі на війні» презентували лучанам 18 березня у ТЦ «ПортCity».

Підготували виставку волонтери фонду «Повернись живим». Представником організаторів у Луцьку став сімейний міні-притулок «Веселий хвіст».

У рамках виставки презентували світлини фотографів Олександра Гайдара, Олексія Чернишова та Андрія Римарука, зроблені у зоні проведення АТО у 2014-2016 роках – у Пісках, Широкиному та Авдіївці. Мета проекту – нагадати людям, які живуть у віддалених від фронту містах, про те, що війна триває. У час, коли навіть втрати перетворюються на статистику, організатори проекту шукали нові та зрозумілі навіть найменшим українцям методи донесення інформації.

Як розповіла представниця благодійного фонду допомоги армії «Повернись живим» Віра Прохира, Луцьк став третім містом, куди приїхала фотовиставка, після Києва та Дніпра. Після Луцька роботи повезуть іншими містами Західної України. Зважаючи на те, що війна триває вже протягом трьох років, а у мирних містах хочеться сховатися від її жаху та втрат, організатори думали над тим, як зробити так, щоб бажання відгородитися та не бачити війни перемогли людяність та співчуття. Переглядаючи фотоархіви фонду, побачили, що є багато робіт з котами та песиками. Вирушаючи на передову, волонтери часто стикаються з тим, що майже нічого не можна фотографувати – ані облич бійців, ані місцевості. Отже, часто в кадр потрапляють тварини. Через такі світлини, зрозумілі навіть дітям, хочуть нагадати про біль, який переживає країна. На її думку, соромно не намагатися відгородитися від цих подій, а бути до них байдужим.


Організатор проекту у Луцьку, керівник притулку «Веселий хвіст» Вероніка Федосова-Цибульська зауважила, що всі історії на фото реальні, а Луцьку вже живе пес з Донецька, якого привезли 2,5 роки тому, коли розпочалися військові дії. Місцеві волонтери тоді через соцмережі зверталися з проханням евакуювати тварин. Нині трилапий пес Геннадій живе у Луцькому зоопарку.


Виставка діятиме до наступної суботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лора Показати IP 19 Березня 2017 09:45
Дуже зворушливо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus