USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

9 бійців АТО у Ковелі отримали посвідчення учасника бойових дій

9 Червня 2015 14:25
У Ковельській РДА бійцям АТО вручили посвідчення учасника бойових дій.

9 червня, голова райдержадміністрації Віктор Козак, голова районної ради Ігор Верчук вітали героїв -воїнів – земляків, які заслужили статус учасника бойових дій, хоча й не за нагородами їхалина схід. Дев’ятьом військовослужбовцям–учасникам АТО з Ковельського районунадали статус учасника бойових дій. Про це йдеться на сайтіКовельської райдержадміністрації.

Кожне посвідчення, що сьогодні було вручено, є ознакою стійкості, мужності і самопожертви, бо військовослужбовці, які їх отримали, не ховалися за чужими спинами, не побоялися бути чоловіками, їм не соромно дивитися в очі своїм дітям, їм буде, що розповісти своїм онукам.

Зокрема, такі почесні відзнаки отримали Якубук Василь Олександрович з сели Козлиничі, Якимович Ігор Іванович з Люблинця, Сень Петро Вікторович з села Великий Порськ, Солодун Олександр Леонідович з села Байківці, Жовнірук Дмитро Миколайович з Голоб, Нивчик Тарас Миколайович з села Пісочне, Климчук Володимир Васильович з села Козлиничі, Калитюк Сергій Валерійович з села Уховецьк, Шпилюк Сергій Васильович з села Мощена.

Участь в урочистій зустрічі прийняли також інші демобілізовані бійці – учасники АТО з Ковельщини, керівник громадської організації «Ковельська міськрайонна спілка учасників АТО» Сергій Літвинович, тимчасово виконувач обов’язків військового комісара Ковельського об’єднаного військового комісаріату Сергій Гладун, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, активні громадські діячі краю.

На сьогодні, в єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги зареєстровано 40 учасників бойових дій, яким статус встановлений у зв’язку з участю в антитерористичній операції на сході країни, 4 (чотири) інваліди війни, які брали участь в антитерористичній операції і 8 осіб, яким надано статус „член сім'ї загиблого”.

Передусім керівники районної влади бійцям подякували за проявлений патріотизм при виконанні бойових завдань на сході країни, а також їх батькам - за виховання гідних захисників Вітчизни. адже нині дуже важливо, щоб в Україні був мир.

Віктор Козак з приємністю відзначив заслуги перед Батьківщиною земляків, які брали участь в бойових діях щодо захисту державного суверенітету, територіальної цілісності та безпосередньо в зоні проведення антитерористичної операції, попросив вибачення за те, що не все ще зроблено владою для них. Поряд з цим зупинився на питаннях соціального захисту, реабілітації учасників АТО, виділенні їм земельних ділянок та інших соціально – побутових питаннях. Голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Козак поспілкувався з кожним із військовослужбовців та дружиною одного із учасників АТО та особисто від них почув їх проблеми, бо переконаний, що їх ефективніше вирішувати спільно.

Роз’яснення з приводу надання земельних ділянок учасникам АТО на території селищних, сільських рад надав виконувач обов’язків начальника управління Держземагенства у Ковельському районі Іван Лукасюк.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович проінформувала присутніх про пільги, які передбачені учасникам бойових дій, членам сімей загиблих, яким такий статус встановлений у зв’язку з участю в антитерористичній операції на сході країни, зокрема їм передбачена знижка плати за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання передбачених чинним законодавством (щомісячно) та пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу, ще вони мають право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Водночас зауважила, що в цьому році один учасник бойових дій вже отримав путівку в санаторій „Батьківщина” міста Трускавець. Також, у 2015 році, з районного бюджету надано матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових проблем 77 сім’ям демобілізованих і мобілізованих на суму 41,0 тисяч гривень.

Про основні питання щодо оформлення допомоги по безробіттю демобілізованим із військової служби, надання їм послуг з працевлаштування, професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації розповіла начальник Ковельського міськрайонного центру зайнятості Олена Комісарук-Марчак.

Запрошені військовослужбовці мали змогу почути відповіді на усі питання, які їх хвилювали.

Своєю чергою, керівник громадської організації «Ковельська міськрайонна спілка учасників АТО» Сергій Літвинович закликав об’єднатися навколо громадської організації військовослужбовців-учасників АТО, для того, щоб вирішувати існуючі питання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus