USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

9 лютого: дні народження, події, факти

9 Лютого 2017 00:00
День народження 9 лютого відзначає лучанин Руслан Куліш (на фото).

Коханого чоловіка та люблячого татуся вітають із днем народження дружина Оксана і донечка Арінка. Зичать побільше радості на щодень, здійснення усіх задумів та мрій. Ми хочемо, щоб ти знав, як сильно ми тебе любимо!!! Нехай тебе супроводжує удача, легкість і радість в усіх починаннях.

Окрім того, день народження сьогодні святкують заслужена артистка України Людмила Дяченко, журналіст Василь Бідун та лучанка Юля Мозолюк.

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день стоматолога.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, хто відзначає день народження та професійне свято. Бажає здоров’я, невичерпної енергії і довголіття.
Василь Бідун
Василь Бідун
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми писали про Луцьк часів Наполеона.

У 2015 олинянин підкорив серця жюрі конкурсу «Голос країни. Діти». Олександр Чишій з Володимира–Волинського взяв участь у проекті та обрав собі наставницю Тіну Кароль.

У 2014 році Україна здобула першу перемогу на Олімпійських іграх у Сочі. Українка Віта Семеренко стала бронзовою призеркою у спринтерській гонці з біатлону на 7,5 кілометри.

Як тренується «Волинь» видання показало у 2013 році. Тоді гравці луцької команди зібралися на стадіоні «Авангард» після трьох днів вихідних, наданих команді після завершення першого збору у Туреччині.

У 2013 році видання писало про те, що Україна опинилася на 17 місці у світі за небезпекою інтернету для користувачів. Згідно з даними «Лабораторії Касперського», ризику зараження користувальницького пристрою шкідливими програмами схильні практично 46,8% користувачів українського інтернету.

Про луцькі плітки в інтернеті читайте в матеріалі за 9 лютого 2010 року.

Народилися:

Цього дня народилася перша жінка-сенаторка у сенаті Речі Посполитої 1922-1927 років від Волині Олена Левчанівська, узбецький поет Алішер Навої, німецький інженер, конструктор першого «Мерседеса» Вільгельм Майбах, 9-й президент США Вільям Гаррісон, австрійський композиторАльбан Берг, французький біохімік, Нобелівський лауреат Жак Моно, український політик, міністр освіти і науки України у 2005-2007 роках Станіслав Ніколаєнко, український боксер-професіонал Ісмаїл Сіллах.

Сталося:

1648 – Богдана Хмельницького обрано гетьманом України.

1667 — укладено перемир'я між Річчю Посполитою і Московською державою, за яким Україну поділено навпіл.

1722 – в Петербурзі видано указ Петра І про висилку 10 тисяч козаків на будівництво Ладозького каналу і 10 тисяч козаків – на будівництво Донського каналу.

1893 – у паризькому кабаре «Мулен Руж» під час вечірки, влаштованої студентами, відбувся перший у світі сеанс стриптизу. Під час імпровізованого конкурсу краси модель під сценічним псевдонімом Мона скинула з себе весь одяг. Її арешт поліцією і штраф у розмірі 100 франків викликали заворушення на вулицях.

1895 – день народження волейболу. У місті Холіок, штат Массачусетс, у спортзалі Асоціації молодих християн, керівник Молодіжної християнської організації з фізпідготовки Вільям Морган придумав нову командну гру в м'яч над сіткою.

1900 – 20-річний американський тенісист Дуайт Девіс заснував названий на його честь турнір чоловічих тенісних збірних різних країн.

1918 — війська Червоної армії під командуванням Михайла Муравйова зайняли столицю УНР Київ.

1918 – у Бресті підписано мирний договір, за яким Німеччина, Австро-Угорщина, Туреччина і Болгарія визнали Українську Народну Республіку самостійною державою. Це був перший мирний договір у Першій світовій війні.

1931 – урочисте відкриття і перший знімальний день Центральної фабрики «Союзкіно» (надалі «Мосфільм»).

1931 – російський співак Федір Шаляпін відсудив 10 тисяч франків у Радянського комерційного бюро в Парижі за піратське тиражування його пісень в СРСР.

1942 – у Києві гітлерівці заарештували Олену Телігу та інших представників української інтелігенції, в основному членів ОУН.

1955 – міністром оборони СРСР призначений маршал Георгій Жуков.

1960 – відкрито перші вісім зірок на Алеї Слави, яку облаштували в Голлівуді. Почесних відзнак удостоїлися акторки Джоан Вудворд, Олів Борден, Луїза Фазенда, актори Рональд Колман, Престон Фостер, Барт Ланкастер, Едвард Седжвік та Ернест Торренс.

1984 – продовження «епохи пишних похоронів»: помер генеральний секретар ЦК КПРС, голова президії Верховної ради СРСР Юрій Андропов.

1991 – більше 90% мешканців Литви проголосували на національному референдумі за незалежність країни.

1998 – замах у Тбілісі на президента Грузії Едуарда Шеварднадзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus