USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна - на 17 місці в світі за небезпекою інтернету для користувачів

9 Лютого 2013 09:59
Україна знаходиться на 17-му місці в світі за ризиком зараження користувальницького пристрою шкідливими програмами в інтернеті.

Як йдеться у повідомленні AIN.UA, за даними «Лабораторії Касперського», такому ризику схильні практично 46,8% користувачів українського інтернету. Україна за цим показником обійшла Італію (45,6%) і США (45,1%), але відстає від Молдови (47,2%).

На першому місці в світі за цим же показником - Росія (58,6%), а в першій десятці більше половини місць належить країнам колишнього СРСР. У ТОП-10 країн світу по небезпечному для користувачів інтернету входять: Росія, Таджикистан, Азербайджан, Вірменія, Казахстан, Білорусь, Бангладеш, Шрі-Ланка, Індія і Судан.

Від спливаючих вікон, що сигналізують про можливе зараження пристрою, і рекомендацій встановити фальшивий антивірус страждають 62% українських користувачів. У 50% респондентів в результатах пошукових запитів з'являлися шкідливі посилання, а у 24% українських юзерів в процесі інтернет-шопінгу відбувався редірект на сумнівні сайти, де пропонувалося залишити дані своєї банківської карти. З небажаною кореспонденцією стикалися близько 69% опитаних.

Слід зауважити, в МВС України відреагували на недавні повідомлення про злом електронних скриньок українських політичних журналістів. Якщо український користувач інтернету виявив ознаки чужого доступу до своєї поштової скриньки, йому слід відразу ж звернутися із заявою в міліцію, радять у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
userIK Показати IP 9 Лютого 2013 13:26
Заказуха від Каспера, щоб їхній продукт купляли!:)
Pavel Показати IP 10 Лютого 2013 18:57
ппфффф лабораторія касперського... на домогосподарок стаття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus