USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

90 тисяч переселенців знову матимуть пенсії

2 Червня 2016 08:46
Кабмін відновив пенсійні виплати для 90 тис. переселенців, які потрапили в список СБУ через підозру в проживанні на території, що тимчасово не підконтрольна українській владі. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Після того, як СБУ передала нам списки на 450 тис. переселенців, які, на думку СБУ не проживають постійно на території, яка підконтрольна українській владі, ми, безумовно, здійснили відповідні перевірки і припинення виплат. Йдеться першою чергою про пенсійні виплати", - сказав він.

"Нині з цих 450 тис. пенсій, які були припинені, відновили приблизно для 90 тис. осіб. Це означає, що лише 90 тис. осіб реально є переселенцями і мають право відповідно до чинних українських законів отримувати пенсію на території, яка підконтрольна українській владі", - резюмував Розенко.

З його слів, лише в двох випадках можна відновити процес виплати пенсій громадянам із окупованих територій: людина може переїхати на територію, підконтрольну українській владі, або ж після повернення повного контролю над своїми територіями шляхом виконання Мінських угод.

Нагадаємо, що раніше глава департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну України Андрій Рязанцев заявив, що з 40 тисяч перевірених внутрішньо переміщених осіб лише 9% можуть отримувати виплати згідно з цим статусом. Раніше повідомлялося, що бойовики "ДНР" отримували соцвиплати як вимушені переселенці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus