USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

9 липня: події, факти, дні народження

9 Липня 2013 00:01
День народження 9 липня відзначають директор підприємства «Візор» Степан Чухрій, керівник прес-служби Об'єднаної опозиції «За Батьківщину» у Волинській області Олександр Машлай, завідувач кафедри Філософії та релігієзнавства, доктор філософських наук, професор Східноєвропейського національного університету Роман Арцишевський (на фото).
Хроніка «ВН»:
Минулого року у цей день у Луцьку були учасники «Клубу любителів «жуків» Литви».

Цього дня у 2011 році «ВН» інформували, що дванадцятирічний хлопець оббирав дошкільнят.

9 липня 2010 року заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк розкритикував пекарів та хлібоінспекцію області – через недолуге господарювання на Волині із 20 комбінатів хлібопродуктів діючими залишилось всього два.

А три роки тому Волинь відвідав колишній Президент України Віктор Ющенко.

А 9 липня 2008-го позитивно роботу тодішнього мера Луцька Богдана Шиби оцінило лише 20,5% лучан.

Народилися:
Цього дня народилися англійський астроном, син Чарльза Дарвіна Джордж Дарвін, болгарський поет Іван Вазов, російський і радянський поет, автор сценарію фільму «Броненосець «Потьомкін» Микола Асєєв (Штальбаум), російський радянський фізик Петро Капіца, канадський спортивний функціонер, президент Національної хокейної ліги в 1946-1977 роках Кларенс Кемпбелл, російський радянський кінорежисер Ілля Гурін («Росія молода»), український учений, академік-засновник Національної Академії педагогічних наук України Костянтин Кульчицький, російський радянський кіноактор, виконавець ролі Олега Кошового у фільмі «Молода гвардія» Володимир Іванов, американський держаний діяч Дональд Рамсфелд, російський і радянський кінорежисер Елем Климов («Ласкаво просимо, або Стороннім вхід заборонено», «Спорт, спорт, спорт», «Агонія», «Іди й дивися»), російська й радянська акторка театру й кіно Лія Ахеджакова («Гараж», «Іронія долі, або З легкою парою!», «Небеса обітовані»), британський журналіст, музичний коментатор російської служби Бі-Бі-Сі Сєва Новгородцев (Всеволод Левенштейн), англійський рок-барабанщик Джон «Мітч» Мітчелл, президент України Віктор Янукович, російська композиторка, авторка популярних пісень Лора Квінт, американський кіноактор і продюсер Том Хенкс, американська співачка й акторка, екс-солістка групи Hole Кортні Лав (Лав Мішель Гаррісон), російська акторка театру й кіно Катерина Гусєва (серіали «Бригада», «Небо і земля», «Курсанти», «Полювання на ізюбра»), російський кіноактор Дмитро Дюжев («Піжмурки», «Острів», серіал «Бригада»).
Сталося:
1877перший фінал тенісного турніру у Вімблдоні, переможцем став Спенсер Гір.
Чемпіонат уперше проведено під егідою Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету в 1877 році на кортах поруч з вулицею Ворпл-Роуд у передмісті Лондона Вімблдон. Матчі проходили лише в одиночних чоловічих розрядах.
Перше змагання було організоване в добродійних цілях — потрібно було зібрати гроші на ремонт газонокосарки. У чоловічому одиночному турнірі взяли участь 22 гравці. Це був перший організований тенісний турнір в світі. Його чемпіоном став 27-річний Спенсер Гор. Він отримав в якості призових 12 гіней.
1928Сталін висунув гасло про загострення класової боротьби у міру просування до соціалізму.
Марксизм виходить з того, суспільство розділене на класи, визначені за їхнім відношенням до засобів виробництва. В антагоністичному суспільстві між класами точиться боротьба, яка є рушієм прогресу. Наприклад, в капіталістичному суспільстві боротьба проходить між класом робітників — пролетаріатом, і класом власників фабрик та заводів — буржуазією. Класова боротьба знаходить своє вирішення в революції, яка веде до зміни виробничих відносин і положення класів у суспільстві.
За положеннями марксизму класова боротьба зникає в безкласовому суспільстві — при комунізмі. Перехід від антагоністичного суспільства до безкласового здійснюється через диктатуру пролетаріату.
Сталін висунув тезу про те, що при переході до соціалістичного суспільства класова боротьба набуває особливо гострого характеру — незадоволені залишки експлуататорських класів чинять шалений опір побудові нового нового життя. Як наслідок, наприкінці 20-их і впродовж 30-их років у Радянському Союзі велася особливо жорстка політика щодо дрібної буржуазії, відома під назвою сталінські репресії.
2002Організація Африканської Єдності, об'єднуюча 53 держави Африки, офіційно перетворена в Африканський союз.
До Африканського Союзу входять 53 африканських країн. Організація була заснована 9 липня 2002 року як спадкоємиця об'єднаних Африканської Економічної Спільноти (AEC) і Організації Африканської Єдності (OAU). Адміністративний центром організації є місто Аддис-Абеба, столиця Ефіопії.
Серед планів Африканського Союзу введення єдиної валюти (афро) та створення спільних збройних сил, як і інших атрибутів країни, таких як кабінет міністрів при голові урядової організації. Метою Союзу є допомога забезпечення в країнах Африки демократії, прав людини і стабільної економіки та, особливо, забезпечення припинення всіх міжафриканських конфліктів та створення ефективного спільного ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тимошенко Показати IP 9 Липня 2013 14:24
про колишнього ющенка є, а про теперішнього януковича немає ні слова, прикро...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus