USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

9 липня: події, факти, дні народження

9 Липня 2016 00:00
День народження 9 липня відзначають директор підприємства «Візор» Степан Чухрій, завідувач кафедри філософії, доктор філософських наук, професор Східноєвропейського національного університету Роман Арцишевський (на головному фото).

Окрім того, сьогодні святкує день народження менеджер з організації консультативних послуг офісу розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Микола Калапуша.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх і бажає міцного здоров'я, натхнення, миру, достатку і здійснення мрій.
Микола Калапуша
Микола Калапуша


Також іменинниця сьогодні – Яна Члек. Її вітають рідні та друзі, бажають бути активною, впевненою у собі і не боятися підкорювати навіть найвищі вершини – як особисті, так і професійні!



Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Денис, Іван, Тихон, Давид.

Наша хроніка:

Минулого року луцька модель розповіла про життя в Гонконзі. Лучанка зізналася: «Гонконг неймовірно дорогий, а люди в ньому дуже заможні».

У 2014 році у цей день редакція писала про волинян, які впіймали велетенського сома. Вага рибини – понад 20 кілограмів, довжина – півтора метра.

Також вийшла книжка про Майдан за авторства волинського поета Анатолія Поліщука: «Спасибі, люди, за Майдан».

9 липня 2013-го ІА Волинські Новини повідомляло, що волинянин робить з дерева «живих» тварин та істот. Роботи ковельчанина прикрашають подвір’я в Італії, Німеччині та Польщі, а також Росії та Білорусі.

У 2012 році у цей день видання розповідало про 10-річну дівчинку, яка піднімає майже дві свої ваги. Ксенія Токар на інвалідному візку з маленького села Колодниця мріє про паралімпійські медалі.

А у 2010 році росіяни вигадали купальники для православних. На російському ринку з'явилися канонічні православні купальники - зі слів модельєрів, вони відповідають нормам православного християнства.

Народилися:

Цього дня народилися англійський астроном, син Чарльза Дарвіна Джордж Дарвін, болгарський поет Іван Вазов, радянський поет, автор сценарію фільму «Броненосець «Потьомкін» Микола Асєєв (Штальбаум), радянський фізик Петро Капіца, канадський спортивний функціонер, президент Національної хокейної ліги в 1946-1977 роках Кларенс Кемпбелл, радянський кінорежисер Ілля Гурін («Росія молода»), український учений, академік-засновник Національної Академії педагогічних наук України Костянтин Кульчицький, радянський кіноактор, виконавець ролі Олега Кошового у фільмі «Молода гвардія» Володимир Іванов, американський держаний діяч Дональд Рамсфелд, радянський кінорежисер Елем Климов («Ласкаво просимо, або Стороннім вхід заборонено», «Спорт, спорт, спорт», «Агонія», «Іди й дивися»), радянська акторка театру й кіно Лія Ахеджакова («Гараж», «Іронія долі, або З легкою парою!», «Небеса обітовані»), британський журналіст, музичний коментатор російської служби Бі-Бі-Сі Сєва Новгородцев (Всеволод Левенштейн), англійський рок-барабанщик Джон «Мітч» Мітчелл, американський кіноактор і продюсер Том Хенкс, американська співачка й акторка, екс-солістка групи Hole Кортні Лав (Лав Мішель Гаррісон).

Сталося:

1877перший фінал тенісного турніру у Вімблдоні, переможцем став Спенсер Гір. Чемпіонат уперше проведено під егідою Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету в 1877 році на кортах поруч з вулицею Ворпл-Роуд у передмісті Лондона Вімблдон. Матчі проходили лише в одиночних чоловічих розрядах. Перше змагання було організоване в добродійних цілях — потрібно було зібрати гроші на ремонт газонокосарки. У чоловічому одиночному турнірі взяли участь 22 гравці. Це був перший організований тенісний турнір в світі. Його чемпіоном став 27-річний Спенсер Гор. Він отримав в якості призових 12 гіней.

1928Сталін висунув гасло про загострення класової боротьби у міру просування до соціалізму. Марксизм виходить з того, суспільство розділене на класи, визначені за їхнім відношенням до засобів виробництва. В антагоністичному суспільстві між класами точиться боротьба, яка є рушієм прогресу. Наприклад, в капіталістичному суспільстві боротьба проходить між класом робітників — пролетаріатом, і класом власників фабрик та заводів — буржуазією. Класова боротьба знаходить своє вирішення в революції, яка веде до зміни виробничих відносин і положення класів у суспільстві. За положеннями марксизму класова боротьба зникає в безкласовому суспільстві — при комунізмі. Перехід від антагоністичного суспільства до безкласового здійснюється через диктатуру пролетаріату. Сталін висунув тезу про те, що при переході до соціалістичного суспільства класова боротьба набуває особливо гострого характеру — незадоволені залишки експлуататорських класів чинять шалений опір побудові нового нового життя. Як наслідок, наприкінці 20-их і впродовж 30-их років у Радянському Союзі велася особливо жорстка політика щодо дрібної буржуазії, відома під назвою сталінські репресії.

2002Організація Африканської Єдності, об'єднуюча 53 держави Африки, офіційно перетворена в Африканський союз. До Африканського Союзу входять 53 африканських країн. Організація була заснована 9 липня 2002 року як спадкоємиця об'єднаних Африканської Економічної Спільноти (AEC) і Організації Африканської Єдності (OAU). Адміністративний центром організації є місто Аддис-Абеба, столиця Ефіопії. Серед планів Африканського Союзу введення єдиної валюти (афро) та створення спільних збройних сил, як і інших атрибутів країни, таких як кабінет міністрів при голові урядової організації. Метою Союзу є допомога забезпечення в країнах Африки демократії, прав людини і стабільної економіки та, особливо, забезпечення припинення всіх міжафриканських конфліктів та створення ефективного спільного ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рома Показати IP 9 Липня 2016 17:04
Ще Виктор Янукович святкуе день народження

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus