USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Скільки волинян емігрувало з України

30 Квітня 2014 08:50
Мешканці області для постійного місця проживання обирають не лише європейські країни.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації у відеоселекторному режимі, що відбулося 29 квітня.

Як повідомив начальник управління Державної міграційної служби України у Волинській області Олександр Воробей, протягом першого кварталу цього року Волинь покинуло 1249 осіб. Спостерігається стійка тенденція до внутрішньої міграції. Окрім цього, у Державіній міграційній службі дозвіл на виїзд на постійне місце проживання за кордон отримали 117 волинян (79 дорослим, 12 дітям та 26 пенсіонерам). Також прийняли рішення про залишення на постійне місце проживання за кордоном для 17 осіб. Країнами, до яких виїжджає найбільша кількість волинян, є США, Білорусь, Російська Федерація, Німеччина, Республіка Польща, Італія та Іспанія.

Повернулися на постійне місце проживання в області в 2013 році 100 осіб. У силу географічного розташування область перебуває у центрі міграційних потоків на Євразійському континенті, а в окремі періоди стримує неконтрольовану міграцію з Азії до Європи. За станом на 1 квітня на обліку в ДМС України у Волинській області перебуває 2225 іноземців, з них 36 осіб без громадянства. На території області мешкають мігранти з 48 країн, найбільше, 1276 громадян Російської Федерації, 351 громадянин Республіки Білорусь, 87 громадян Молдови. Протягом трьох місяців цього року працівники служби розглянули 57 справ про надання дозволу на імміграцію та надали 225 дозволів на проживання на території Волині. Іноземцям видали 75 посвідок на постійне проживання.

Наразі через зміни в законодавстві виникають проблеми під час працевлаштування іноземних громадян викладачами у вищих навчальних закладах області та спортсменів.

Зі слів посадовця, Волинь продовжує стикатися з проблемою нелегальної міграції. Так, протягом першого кварталу 2014 року працівники управління на Волині затримали трьох нелегальних мігрантів, щодо яких прийняли рішення про примусове повернення. Відносно семи осіб прийняли рішення про добровільне повернення в країну походження (це Російська Федерація, Вірменія, Республіка Гана, та Казахстан). Протягом першого кварталу цього року управління отримало шість заяв від іноземців про визнання їх біженцями або особами, які потребують додаткового захисту. Проживання на Волині іноземців, стосовно яких відбувається процедура визнання їх біженцями чи нелегальними мігрантами, залишається проблемою, адже утримувати таких іноземців без тимчасового місця проживання немає можливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus