USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

COVID-19 у молодих людей збільшує ризик інших захворювань. Дослідження

25 Травня 2021 14:12
Молоді люди після COVID-19 мають підвищений ризик розвитку нових захворювань, свідчить дослідження, яке опублікували в журналі BMJ, пише Medical News Today.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

Дослідники вивчили дані 193 тис. людей з підтвердженим COVID-19 в період з 1 січня по 31 жовтня 2020 року.

Вік учасників дослідження становив 18-65 років.

Вчені перевірили, у скількох з них було діагностовано нове захворювання протягом 6 місяців після постгострої фази, яку вони визначили як період, що починається через 3 тижні після встановленого діагнозу COVID-19.

Після збору цих даних автори дослідження порівняли їх з даними з інших груп, які були госпіталізовані.

Дослідники виявили, що у 14% учасників з COVID-19 розвинулося принаймні одне нове захворювання, яке потребувало лікування після гострої фази COVID-19.

«Підвищений ризик конкретних клінічних наслідків після гострої інфекції спостерігався в низці систем органів. Зокрема, у пацієнтів були серцево-судинні, неврологічні, ниркові, респіраторні і психічні ускладнення», – повідомляють автори дослідження.

Ризик розвитку нового захворювання був на 5% вищий у цій групі порівняно з контрольною, у якої не було діагностовано COVID-19.

Підвищена ймовірність виникнення нового захворювання після інфекції COVID-19 не обмежувалася літніми людьми або людьми з уже існуючими захворюваннями.

У багатьох молодих людей, зокрема, у тих, у кого в минулому не було проблем зі здоров’ям, розвинулася нова хвороба після зараження COVID-19.

Вчені визнають, що дослідження має деякі недоліки, зокрема, в аналіз не включений ризик смерті через обмеженість бази даних.

Також дослідники зазначають, що, можливо, неправильно класифікували деяких учасників – хоча учасники контрольної групи не мали діагнозу COVID-19, у деяких людей хвороба могла не діагностуватися, що могло спотворити дані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus