USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ChatGPT, «Оппенгеймер» і Тейлор Свіфт: Вікіпедія назвала свої найпопулярніші сторінки за 2023 рік

7 Грудня 2023 00:39
Найпопулярніші сторінки Вікіпедії за 2023 рік показують, що інтерес світу до інновацій у сфері штучного інтелекту зростає, а ще людей цікавлять ті, хто помер цьогоріч, крикет, фільми «Оппенгеймер» і «Барбі», а також зірки на кшталт Тейлор Свіфт і Кріштіану Роналду.

Про це пише Бабель із посиланням на CNN.

Cторінка про віртуального чат-бота від OpenAI ChatGPT стала найпопулярнішою у Вікіпедії цьогоріч, зібравши понад 49,4 мільйона переглядів.

На другому місці опинилися біографічні публікації про людей, які померли у 2023 році. Далі у пʼятірці лідерів ідуть Чемпіонат світу з крикету 2023 року, Прем’єр-ліга Індії, яка є крикетною лігою, і фільм «Оппенгеймер».

Читати ще: Оксфордський словник назвав слово 2023 року

Як розповів головний спеціаліст із комунікацій Фонду Вікімедіа Ануша Аліхан в інтерв’ю CNN, авдиторія з Індії та Південно-Східної Азії справила великий вплив на список найпопулярніших сторінок 2023 року.

Сторінки з двома бойовиками з індійського Боллівуду, Jawan і Pathaan також потрапили до списку як одні з найпопулярніших, обігнавши сторінки з касовими американськими фільмами «Барбі» та «Аватар: Шлях Води».

Читати ще: Словом 2023 року за версією словника Вебстер став прикметник «автентичний»

До того ж, у переліку є багато відомих особистостей: співачка Тейлор Свіфт, яка очолює хітпаради завдяки успіху туру Eras Tour; мільярдер Ілон Маск, який регулярно втрапляє в інциденти через свої публікації у X; Ліонель Мессі, який став капітаном клубу Вищої футбольної ліги «Інтер Маямі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus