USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Cучасний науковий простір: яким буде оновлений Будинок офіцерів у Луцьку. Фото

14 Лютого 2022 13:58
Делегація Луцького національного технічного університету відвідала інтерактивний простір «Музей науки» у Києві, аби перейняти досвід для створення в Луцьку сучасного наукового середовища на базі університету.

Музей науки Малої академії наук у Києві – перший простір такого формату в Україні, саме тут інтерактивно, доступно та просто пояснюють складні наукові явища та процеси.

Торік стало відомо, що у Будинку офіцерів, який належить Луцькому національному технічному університету, планують створити інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки». Попередньо будівлю хочуть відреставрувати. Оновлення будівлі на вулиці Винниченка відбуватиметься в рамках державного інвестиційного проєкту «Реставрація Будинку офіцерів з пристосуванням під інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки».
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович відзначила: конкурентоноздатність країни визначається рівнем інноваційного розвитку, який залежить від технічних знань та вмінь поколінь.

«Створення наукових музеїв нового покоління наблизить дітей, школярів, студентство до захопливого світу науки. У таких музеях можна доторкнутися на практиці до законів фізики, хімії, математики та інших наук, а також можна на власні очі побичити найцікавіші досліди, взяти в них участь у ролі дослідника. Окрім того, створення сучасного інтерактивного наукового простору є надзвичайно актуальним та потрібним для підвищення туристичної привабливості Луцька та збереження архітектурної пам’ятки – Будинку офіцерів», – наголошує Ірина Вахович.
Читати ще: Музей науки в Будинку офіцерів та ІТ-осередок для молоді: які проекти готує Луцький політех

Варто зазначити, що у рамках проєкту планують створити виставкові зали для розміщення змінних експозицій, навчально-дослідних центрів, лабораторії програмування, мехатроніки та робототехніки, лабораторії нанотехнологій, лабораторії природничих дисциплін, зал робототехніки, конференц-зал та відпочинкові зони.
«Проєкт уже пройшов процес погодження у Міністерстві освіти та науки, Міністерстві економіки. Наразі ми перебуваємо у дуже трепетному стані – очікуємо результатів рішення міжвідомчої комісії. Це завершальний етап у процесі відбору державних інвестиційних проектів. Це не просто успішний проєкт, це цінний проєкт», – підсумувала ректорка.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus