USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У луцькому Будинку офіцерів хочуть створити «Музей науки». Громадськість кличуть до обговорення

11 Лютого 2021 17:36
У Будинку офіцерів, що належить Луцькому національному технічному університету, планують створити інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки». Попередньо будівлю хочуть відреставрувати.

Громадськість закликають надавати свої пропозиції щодо облаштування музею, які обіцяють аналізувати під час підготовки проекту, інформують на сайті МОН.

У жовтні 2020 року президент Володимир Зеленський під час відкриття першого в Україні сучасного інтерактивного Музею науки Малої академії наук України доручив створити сучасні музейні простори науки у всіх регіонах України.

Створення сучасного інтерактивного простору освіти і науки в Західній Україні в Луцьку є спільним проектом Луцького національного технічного університету в рамках співпраці з Національним центром «Мала академія наук України».

Вдале місце розташування Будинку офіцерів, величність будівлі та її належність ЛНТУ сприяє тому, що створити Музей науки планують саме в обласному центрі Волині.

Метою реалізації державного проекту є створення інтерактивного простору освіти і науки, туристичного осередку популяризації та реалізації наукових, науково-дослідних, пізнавальних та навчальних програм, якісних просвітницьких та культурних послуг, організації цікавого, пізнавального дозвілля з метою формування у молоді інтересу до науки та відкриттів, а також формування системи цінностей.

Розрахункова вартість проекту - 232 млн.

Сума витрат, необхідних для реставрації Будинку офіцерів, запровадження енергозберігальних заходів та створення Музею науки, оцінюється попередньо в 148 млн. Також проектом передбачено закупівлю лабораторного устаткування та обладнання, інтерактивних експозицій на 84 млн грн.

Зауваження та пропозиції щодо проекту просять надсилати до 26 лютого 2021 року на електронну адресу [email protected] (Король Юлія – головний спеціаліст департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Пропоную Показати IP 11 Лютого 2021 17:49
Туда Торчинський музей переселити, бо ОТГ не тягне то ЛНТУ потягне
Краєзнавець Показати IP 11 Лютого 2021 18:00
Дуже довго хочуть, але нічого не роблять. Де візьмуть на це кошти? А тим часом прекрасна будівля в центрі Луцька руйнується. Найраціональніше - передати будинок філірмонії. Про це вже давно йде мова. Але технічний вприється, роблячи вигляд, що хоче щось там зробити і приміщення йому конче птрібне. Забрати і все. А музей хай роблять на Львівськй. Що тут обговорювати? Факти говорять про себе.і
Активіст Показати IP 11 Лютого 2021 18:01
Поки їхні "хотєлки" збудуться ця хата завалиться.
санітар Показати IP 11 Лютого 2021 18:45
А філармонія де візьме кошти? Вони стоять, холодні і голодні, заметені снігом, забуті богом І людьми. Хіба що обласний бюджет виділить, тоді буде хороший полігон Єфіменку знову вкрасти, як вкрав на придбанні автобуса. Був би живий Клімчук - людина слова і діла, давно б ця будівля була відреставрована. А тріпачі нічого не зроблять.
волинянин Показати IP 11 Лютого 2021 19:44
До віртуальних музеїв їм с*ать і с*ать
лучанка Показати IP 11 Лютого 2021 19:46
У нас і картинної галереї не має є будка собача з пограбованим майном Олицького палацу
Олександр Показати IP 11 Лютого 2021 19:56
Будинок офіцерів, це власність міністерства освіти, а ЛНТУ тільки балансоутримувач.
Берія Показати IP 11 Лютого 2021 20:34
Повернути у власність МО України, зробити реконструкціюк і використовувати для здійснення культурної діяльності з метою задоволення духовних потреб, виховання, освіти та організації культурного дозвілля військовослужбовців та цивільного персоналу Збройних Сил та членів їх сімей всіх військових частин та формувань та силових структур Луцького гарнізону і цивільного населення м.Луцька.
Приподаватіль Показати IP 11 Лютого 2021 22:04
"Музей науки" ? Швидше за все - "Музей неуків" !
До Берії Показати IP 11 Лютого 2021 22:12
Будинка офіцерів навіть у Володимері немає шо там куча легендарних військових частин, а ви в Луцку хочете. Де можна сказати немає жодної яка призначення вести оборону чи наступ
Дзета-функція Рімана Показати IP 11 Лютого 2021 23:42
Будинок офіцерів, Філармонія, Картина галерея, Театр (Комедії, Юного глядача, і т. д.), філія Краєзнавчого музею, Виставковий центр... «Музей науки»??? Чого Будинок Офіцерів став непотрібний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus