USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Музей науки в луцькому Будинку офіцерів: оголошено тендер на проєкт реставрації

24 Вересня 2022 22:51
Луцький національний технічний університет оголосив тендер на виконання робіт з розробки проєктної документації щодо об’єкту «Реставрація Будинку офіцерів із пристосуванням під інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки» на вулиці Винниченка, 8 у Луцьку.

Торги тривають на сайті Prozorro до 26 вересня. Очікувана вартість підготовки проєкту становить 1,45 мільйона гривень.

Нагадаємо, торік стало відомо, що в Будинку офіцерів, який належить Луцькому національному технічному університету, планують створити інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки». Попередньо будівлю хочуть відреставрувати. Оновлення будівлі на вулиці Винниченка відбуватиметься в рамках державного інвестиційного проєкту «Реставрація Будинку офіцерів з пристосуванням під інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки».

Читати ще: Музей науки в Будинку офіцерів та ІТ-осередок для молоді: які проекти готує Луцький політех

«Музей науки на базі Будинку офіцерів у масштабах Луцька – це прибутковий проєкт, це кошти, які даватимуть нові можливості для студентського розвитку, це інтерактивний простір, де ти ніби в комп’ютері граєш із біологією, фізикою, хімією, це музей, де ти не спостерігаєш, а активно дієш», – розповідала ректор ЛНТУ Ірина Вахович.

Нині єдиний Музей науки в Україні діє в Києві.

Читати ще: Cучасний науковий простір: яким буде оновлений Будинок офіцерів у Луцьку. Фото

Проєктно-кошторисну документацію на реставрацію Будинку офіцерів у Луцьку під Музей науки мають розробити до 1 вересня 2023 року.

Загальна площа об’єкта становить 2127,2 квадратних метра, з яких площа забудови – 1555,4 квадрата.

Відповідно до завдання на проєктування, документація має містити розділи, як-от попередні роботи, комплексно-наукові дослідження та робочий проєкт.

Під час проєктування мають дотримуватися вимог ДБН В.2.6-31-2016 «Теплова ізоляція будівель».

Як ми писали, в 1930 році в будівлі на сучасній вулиці Винниченка, 8 у Луцьку розташовувався земельний банк. Пізніше (після приходу радянської влади) приміщення використовували як будинок офіцерів. Після закінчення Другої світової війни і аж до 90-х тут були різноманітні установи.
На початку 2011 року в міській раді заявляли про те, що офіцери запасу Луцька сподівалися, що об’єкт продадуть з аукціону, а за виручені кошти військовим придбають квартири.

Виконком міськради наприкінці 2011 року погодив рішення про передачу Будинку офіцерів МОН. Згодом, згідно з результатами тендеру, керівники ЛНТУ уклали угоду з ПП «Житлобуд – 1» про реконструкцію приміщення під навчально-лабораторний корпус вишу.

У 2012 році тодішній міністр освіти і науки Дмитро Табачник пообіцяв виділити кошти на реконструкцію. Натомість у облдержадміністрацію надійшло доручення про те, що до кінця 2012 року потрібно розглянути питання про передачу будинку зі сфери управління МОН в управління ОДА для облаштування в ньому концертних залів обласної філармонії. Проте університет таки попросив залишити пам’ятку в його відомстві.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 25 Вересня 2022 08:25
Поки вирішували там вже немає що реставрувати. Скоро буде нова висотка.
Активіст до Андрій Показати IP 25 Вересня 2022 14:56
Або триповерховий "Карабас"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus