USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

F-16, ППО, снаряди: Умєров розповів про результати «Рамштайна-19»

14 Лютого 2024 22:52
Міністр оборони Рустем Умєров поінформував про результати 19-го засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра оборони України, це були «плідні перемовини в рамках Коаліції спроможностей».

Офіційно розпочала роботу коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони: вже приєднались 15 країн. Умєров подякував Німеччині, Франції та США за лідерство.

«Артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати», – запевнив міністр.

Стосовно надходження сучасних винищувачів F16, за словами очільника МОУ, «йдемо за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами».

Також Рустем Умєров повідомив, що Україна посилює взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. За його словами, вже вісім країн приєднались – Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія.

Читати ще: Атакували дронами «Магура»: розвідники показали, як потопили «Цезаря Кунікова»

Ще Умєров поінформував, що 20 країн офіційно приєдналися до програми розмінування України, Литва – в лідерах.

«Окрема подяка Сполученим Штатам та Міністру оборони Ллойду Остіну, який головував на засіданні. Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій – як на землі, так і в морі і на небі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн») пройшло у віртуальному форматі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus