USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Forbes підрахував, скільки Росія вже витратила на війну проти України

25 Листопада 2022 09:43
Російська Федерація за дев’ять місяців витратила на війну проти України приблизно 82 мільярди доларів, що становить чверть доходів Росії за 2021 рік.

Про це свідчать розрахунки Forbes, передає Укрінформ.

У виданні уточнили, що йдеться про прямі витрати РФ, необхідні для підтримки військових дій.
Наголошується, що вказана цифра не включає стабільні видатки на оборону або втрати, пов’язані з економікою.
За даними Forbes, у 2021 році всі бюджетні доходи Росії становили 340 мільярдів доларів. «Тобто РФ уже витратила чверть минулорічних доходів на військові дії. Навесні такі витрати могли виглядати цілком прийнятними, зважаючи, що тільки ЄС платив за нафту і газ Росії близько 1 млрд євро на день. Проте зараз ситуація інша», – зауважили у виданні.
Позначається також зниження доходів федерального бюджету РФ від експорту нафти та газу. Так, після зупинки постачання через «Північний потік» Росія втратила вже більшу частину європейського газового ринку. Крім того, з грудня почнуть діяти санкції щодо російської нафти.

Як зауважили в Forbes, війна тим часом вимагає більше грошей. Зазначається, що вартість витрат Росії на збройну агресію проти України восени зросла вдвічі.

За інформацією видання, станом на сьогодні війна потребує щонайменше 10 мільярдів доларів на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіндратій Показати IP 25 Листопада 2022 10:21
Тобто видихатись вони можуть проти нас ще надцять років

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus