USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Freedom House вніс окупований Крим і Росію в список місць без свободи

14 Червня 2019 10:56
Міжнародна організація Freedom House публікує щороку свій звіт щодо стану свободи у світі, щоб порівняти політичні й соціальні умови, в яких доводиться жити людям в країнах і на територіях по всьому світу. Кожна країна отримує оцінку за шкалою від нуля до 100 на основі підрахунку низки факторів. Таким чином, ті країни й території, які отримали найвищий бал вважаються «вільними», а найнижчий – навпаки, пише Business Insider.

В список «невільних» потрапляють ті країни, які не проводять чесні вибори, не мають активних незалежних ЗМІ й не гарантують своїм громадянам базових прав. До переліку невільних країн, згідно з оцінками Freedom House, потрапили 56 країн і територій.

І серед них – окупований російськими військами український Крим. Його оцінка складає всього 8 балів зі 100.

У 2014 році сили Росії вторглися в автономну республіку Крим, яка входить в склад України, і анексували її. Москва виправдовує свій вчинок так званим «референдумом», який у світі засуджують як порушення міжнародного закону. Окупаційна влада грубо обмежує політичні й громадянські права, придушує незалежні ЗМІ й використовує антитерористичні й інші закони для переслідування політичних дисидентів.

«Багато українців були або депортовані, або примушені покинути Крим. Представники корінного народу кримських татар, більшість з яких відкрито виступають проти російської окупації, зіштовхнулися з особливо гострими репресіями з боку режиму», - пише Business Insider.

Сама країна-окупант Росія теж у списку невільних країн, згідно з оцінками Freedom House. Вона набрала лише 20 балів зі 100.

Президент Володимир Путін контролює авторитарний режим і керує службами безпеки, системою юстиції й ЗМІ, щоб маніпулювати виборами й придушувати справжніх дисидентів. Неймовірна корупція пов’язує міцними зв’язками бюрократів і організовану злочинність. Також до списку місць без свободи потрапили регіони країн, в яких перебувають російські війська: Південна Осетія в Грузії (10 балів зі 100) і Придністров’я (24 бали). Україна, згідно з оцінками Freedom House, «частково вільна» країна. Її бал свободи становить 60 зі 100. У звіті зазначається, що в Україні журналісти зіштовхуються із залякуванням і нападами.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Червня 2019 11:59
В 2013 році так само Україну внесли і це в порівнянні з країнами, в яких десятки тисяч людей загинули в громадянських війнах, і продовжують гинути, переслідують і вбивають журналістів і інакодумців, відсутні елементарні гарантії соціальної безпеки, фактично не функціонують демократичні інституції?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus