USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

HIMARS і боєприпаси: Байден підписав новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн

8 Липня 2022 23:21
Президент США Джо Байден підписав новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів.

На думку адміністрації, це дасть Києву технологічну перевагу у війні проти Росії, пише УНІАН.

1000 патронів для нових 155-мм боєприпасів є частиною нового пакету допомоги на суму 400 мільйонів доларів.

У пакет також входять чотири додаткові ракетні установки і боєприпаси, в результаті чого кількість високомобільних артилерійських ракетних систем, які США надають Україні, досягла 12. Із загальної кількості обіцяних 8 HIMARS вже доставлені в Україну. На сьогодні навчання за системою пройшли понад 100 українських бійців.

Останній транш допомоги також включає три тактичні машини, боєприпаси для підриву, протибатарейні системи, а також запасні частини та інше обладнання.

Нові боєприпаси володіють тими ж можливостями, що і снаряди M982 Excalibur армії США, які забезпечують точне наведення за допомогою GPS на гаубиці M777, які Вашингтон надіслав і які Київ зараз використовує проти російських військ. Але джерело журналістів не підтвердило, що Excalibur є частиною пакету.

Проте 1000 снарядів – це лише мала частина від 36 000 стандартних снарядів для гаубиць, які США відправили Україні в останньому пакеті допомоги. Україна зазвичай випускає 5000-6000 стандартних боєприпасів для гаубиць в день, в той час як Росія випускає у два рази більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus