USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

IBM презентувала «найменший у світі комп'ютер»

19 Березня 2018 21:32
Компанія IBM представила процесор, розміри якого можна порівняти з розміром кристалів солі.

Потужність такого мініатюрного пристрою можна порівняти з чіпом x86 1990 року, пише Новое Время з посиланням на Mashable.

Зі слів представників компанії, комп'ютер буде коштувати менше десяти центів. Потужність пристрою дозволить йому "контролювати, аналізувати, обмінюватися даними і навіть впливати на дані".

Зокрема, цей комп'ютер може бути джерелом даних для блоків-ланцюжків. Він призначений для відстеження відвантаження товарів і виявлення крадіжок і шахрайства. Він також може виконувати базові завдання штучного інтелекту, такі як сортування даних.

Зі слів IBM, це тільки початок. "Протягом наступних п'яти років криптографічні якорі, такі як чорнильні точки або крихітні комп'ютери, менші, ніж зерно солі, будуть впроваджені в повсякденні предмети і пристрої", - говорить глава відділу IBM Арвінд Крішна.

Поки неясно, коли ця річ буде випущена - дослідники IBM зараз тестують свій перший прототип.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus