USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

IKEA в Україні: відомо, де відкриють перший магазин

11 Вересня 2018 19:57
Меблевий гігант IKEA відкриє свій перший магазин в Україні наступного року. Компанія уже підписала контракт з ТРЦ Ocean Mall (другою чергою Ocean Plaza) Вагіфа Алієва.

Про це Громадському повідомили джерела, близькі до забудовника.

В IKEA повідомили, що наразі не дають жодних коментарів щодо відкриття в Україні. Прес-конференція представників IKEA запланована на четвер, 13 вересня.

Як повідомляє LIGA.net з посиланням на власні джерела на ринку нерухомості, у ТРЦ Ocean Mall магазин матиме площу близько 4 000 кв. м.

Та рітейлер продовжує вести перемовини і з іншими майданчиками — аби відкрити менші точки у форматі city store.

Зазначимо, що відкриття Ocean Mall планується наприкінці 2018-го, або на початку 2019-го.

Як відомо, у липні шведська компанія IKEA розпочала набір співробітників в магазини в Україні. Відповідні оголошення з’явились на одному з сайтів для пошуку роботи. Компанія шукала менеджерів з продажу, працівників сервіс-центрів, відділів PR, логістики та HR.

Це вже третя спроба компанії вийти на український ринок. Перші плани про вихід шведського гіганта на український ринок були озвучені ще в 2005 році.

Компанія збиралася побудувати під Києвом торгово-розважальний центр. Для побудови ТЦ потрібно було пожертвувати 70 га лісу, розташованого неподалік від автомагістралі Київ — Бориспіль.

IKEA мала намір вкласти близько 1 млрд доларів в торгові центри по всій Україні, хоча джерела, близькі до компанії, називали суми до 2 млрд доларів. Київський центр оцінювали в 300 млн доларів. Його загальна площа повинна була скласти 150 тис. кв. м. Крім Києва, подібні центри повинні були побудувати в Дніпрі, Харкові, Донецьку та Одесі.

У 2007 році Київська міська адміністрація відмовилася виділяти IKEA ділянку в 55 га під будівництво торгового центру. «Ми давно моніторимо ринок, і якби був інший прийнятний варіант, ми б не впиралися», — відповіли представники шведської сторони. Київська влада тоді запропонувала шведам землю на території Київського танково-ремонтного заводу в Дарницькому районі, але вони відмовилися. Тоді ж з'явилася інформація, що IKEA може вийти на український ринок у Львові, але не склалося. Шведи навіть зустрічалися з мером Львова Андрієм Садовим.

Знову заговорили про вихід IKEA в 2009 році. Закінчити перший ТЦ планували в 2011 році. Під забудову IKEA придбала земельну ділянку в Одеській області площею 64 гектари.

У 2010 році шведський гігант продав свої активи в Україні – два деревопереробних заводи та меблеву фабрику. Активи у Міжгір'ї купила данська лісопереробна компанія DDS. Два інших підприємства викупила румунська Plimat.

Інформація, що шведська компанія IKEA планує вийти на ринок України, знову пролунала наприкінці травня 2017 року.

29 травня 2017 року голова правління ЗАТ «Мандарин Плаза» Олександр Черницький заявив, що IKEA планує вийти на український ринок найближчим часом. З його слів, IKEA може стати орендарем торгово-розважального центру «Південний» в Голосіївському районі Києва.

19 грудня 2017 року мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з менеджером з розвитку бізнесу IKEA у Південно-Східній Європі Владіславом Лалічем. Сторони, зокрема, обговорили перспективи виходу компанії на український ринок протягом одного-двох років.

IKEA — транснаціональна корпорація, одна з найбільших в світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому. Повне найменування – IKEA International Group. Заснована в Швеції, штаб-квартира знаходиться в місті Лейдені, Нідерланди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 11 Вересня 2018 20:17
Шото таке? Вперше чую. З
11 Показати IP 11 Вересня 2018 20:29
Хто повидомив ы кому видомо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus