USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Johnson & Johnson оштрафували на $572 мільйони через опіоїдний скандал

27 Серпня 2019 14:26
Американська фармацевтична компанія Johnson & Johnson рішенням судді зі штату Оклахома оштрафована на 572 мільйони доларів. У понеділок, 26 серпня, суддя Тед Болкмен постановив, що компанія повинна виплатити велику суму за збут знеболюючих препаратів, які здатні викликати залежність.

Про це інформує УНІАН з посиланням на «Німецьку хвилю».

На думку суду, Johnson & Johnson своїми діями підвищує медикаментозну залежність населення. У компанії вже заявили, що подадуть апеляцію на рішення про штраф.

Раніше генеральний прокурор Оклахоми Майк Хантер звинуватив Johnson & Johnson в тому, що через свої знеболювалюні, які здатні викликати залежність, компанія сприяє поширенню епідемії опіоїдів і в цілому наркотичної кризи. При цьому Хантер вимагав для компанії штрафу в розмірі 17 мільярдів доларів.

Судовий процес також був спрямований проти інших виробників - Purdue Pharma і Teva. Але вони погодилися на штрафні виплати в розмірі 270 мільйонів доларів і 85 мільйонів доларів відповідно, тим самим запобігши судовим розглядам. У США розглядається ще низка подібних справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus