USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Johnson & Johnson заплатить $4,7 млд за азбест у дитячій присипці

23 Серпня 2018 09:27
Суд в Міссурі підтвердив рішення присяжних про виплату $ 4,69 млрд постраждалим жінкам через азбест в продукції Johnson & Johnson (J & J), зокрема, в дитячій присипці. Про це йдеться в рішенні суду міста Сент-Луїс.

Про це повідомляє Interfax-Україна з посиланням на Reuters.

Компанія J & J заявила, що продовжуватиме подавати апеляції. Крім того, виробник заперечує всі обвинувачення і стверджує, що дитяча присипка компанії безпечна.

Як зазначає Reuters з 22 жінок, які подали позов проти J & J, шість померли. Як вважають позивачі, наявність азбесту в дитячій присипці була причиною онкологічних захворювань. Крім того, вони обвинувачують компанію в тому, що Johnson & Johnson не попереджав користувачів своєї продукції, що вона може викликати рак яєчників.

У середині липня присяжні вирішили, що J & J повинен виплатити $ 550 млн компенсації матеріального збитку і більше $ 4 млрд за моральну шкоду. Тоді в компанії сказали, що подадуть апеляцію на дане рішення. На думку компанії, процес був "принципово несправедливим", а більшість позивачів не мають відношення до Міссурі. В Johnson & Johnson заявили також, що докази у цій справі були "перевантажені забобонами". Адвокат позивачів зазначив, що компанія знала про те, що її продукція була забруднена азбестом, але не повідомила про це громадськості, а сфабрикувала тести, щоб приховати його наявність.

Раніше Johnson & Johnson вже програла декілька процесів у справі про наявність шкідливих речовин в своєму тальку. Так, в серпні 2017 року Верховний суд Лос-Анджелеса зобов'язав компанію виплатити жінці $ 417 млн, яка стверджувала, що захворіла на рак після використання продукції компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus