USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На війні загинуло вдвічі більше російських військових, ніж українських, – розвідка США

11 Квітня 2023 11:22
За даними американської розвідки, під час боїв в Україні загинуло удвічі більше російських солдат, ніж українських.

Про це пише ТСН з посиланням на Business Insider.

Зазначається, що документи, які нещодавно злили в соціальні мережі і наразі є предметом федерального розслідування, містять оцінки російських і українських втрат. Офіційні особи США назвали інформацію, включену у витік – яка, здається, містить детальну оцінку війни в Україні – як дуже конфіденційну та засекречену.

Зокрема, в одному документі йдеться про те, що Росія зазнала від 189 500 до 223 000 втрат, у тому числі від 35 500 до 43 000 солдатів, убитих під час бою, і від 154 000 до 180 000 солдатів було поранено.

«Україна, навпаки, зазнала від 124 500 до 131 000 втрат, у тому числі від 15 500 до 17 500 солдатів, убитих у боях, і від 109 000 до 113 500 військовослужбовців поранених», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Україна змінила військові плани через витік у США, – ЗМІ

Дані свідчать про те, що кількість загиблих росіян більш ніж у два рази перевищує кількість загиблих в Україні.

Водночас Міністерство оборони Британії заявило в лютневому оновленому звіті розвідки, що від 40 000 до 60 000 пов’язаних з Росією сил, включаючи регулярну армію Москви та найманців з воєнізованої організації групи Вагнера, були, ймовірно, знищені. Тим часом Центр стратегічних і міжнародних досліджень підрахував того самого місяця, що в Україні загинуло від 60 000 до 70 000 російських військових.

Ні російське, ні українське посольство у Вашингтоні, округ Колумбія, не відповіли негайно на прохання Insider прокоментувати дані про жертви, які містяться в витоку документів.

«У документах описуються втрати і росіян, і українців, а також міститься інформація про бойову готовність України та підготовку до бойових дій. Вони включають детальні карти, оцінку бойових збитків, рівень скорочення сил, зброю та інше обладнання та іншу секретну інформацію», – пише видання.

Тим часом офіційні особи США терміново розслідують витік інформації.

«Міністерство оборони продовжує переглядати та оцінювати достовірність сфотографованих документів, які циркулюють у соціальних мережах і які, здається, містять конфіденційні та строго секретні матеріали», – заявила заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх у заяві, наданій Insider у відповідь на запити про російських та українських втрат.

Нагадаємо, що офіційні особи США намагаються заспокоїти союзників після зливу суворо засекреченої інформації про війну в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus