USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи може Польща закрити небо над західними регіонами України: оцінка експерта

20 Червня 2022 07:51
Польща, як і Румунія, мають потужності, щоб закрити небо над західними регіонами України, але є умови.

Про можливість закриття неба над Україною вже не вперше звучать заяви, і в теорії це можливо, заявив в ефірі «Єдиного марафону» у слоті ТСН військовий експерт Олександр Мусієнко.

Він нагадав, що такі пропозиції виникали ще у березні й квітні, тоді йшлося про розміщення миротворчої місії НАТО на територіях, де не вели активних бойових дій, а також розглядали варіант концепції закриття неба.

«Теоретично, якщо подивитись на польські системи ППО, у них такі можливості є. У них є системи ЗРК Patriot, як і в Румунії. Ці країни можуть змістити свої системи і виконувати ту функцію, що частково моніторити і закривати частково небо в цих місцях», – заявив Мусієнко.

Він наголосив, що така можливість є теоретичною.

«Треба зважати на позиції Альянсу з цього питання і позицію США, де виробляють ці системи, наскільки вони будуть згодні, як будуть використані такі системи. Тут виникають питання, але якщо дозвіл нададуть, то теоретично це буде можливо щодо кількох західних областей нашої держави», – зазначив експерт.

Водночас він наголосив, що думки про закриття неба над Україною висловив все ж польський офіцер, який вже не на посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Червня 2022 11:37
НАТО боїться пуйла,тому ніхто нам небо не закриє,хоча весь світ цю війну сприймає як протистояння росії і НАТО(США)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus