USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Reliance та Disney об'єднують медіа-активи в Індії для створення компанії вартістю $8,5 млрд

29 Лютого 2024 23:38
Найбільший конгломерат Індії Reliance Industries і Walt Disney оголосили про злиття своїх індійських телевізійних і стрімінгових медіаактивів, створивши нову компанію у сфері розваг, вартістю 8,5 млрд дол.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Reuters.

Зазначається, що Reliance вкладе 1,4 млрд дол в об’єднану компанію, причому компанія володітиме понад 63% акцій, а решта належатиме Disney.

Для Disney це злиття стало наслідком тривалої боротьби за припинення відтоку користувачів з її стрімінгового бізнесу в Індії, який знекровлюється, та фінансової напруги, спричиненої мільярдними виплатами за права на трансляції матчів з крикету в Індії.

У результаті злиття індійський бізнес американського гіганта індустрії розваг оцінюється у близько 3 млрд дол, що набагато нижче за оцінку приблизно в 15 млрд дол, коли Disney придбала його в рамках угоди з Fox у 2019 році.

Читати ще: Disney звинуваючуть у систематичній недоплаті жінкам

Об’єднана компанія Reliance-Disney матиме 120 телеканалів і дві платформи для онлайн мовлення, а також телевізійні та стрімінгові права на ключові турніри з крикету в країні з шаленою прихильністю до цього виду спорту.

Додається, що об’єднана компанія матиме понад 750 млн глядачів по всій Індії, а також обслуговуватиме індійську діаспору в усьому світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus