USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Reuters дізнався деталі майбутньої торгової угоди США та Китаю

20 Січня 2019 11:23
Обов'язковою умовою для укладення перемир'я торгової війни між США і Китаєм можуть стати регулярні перевірки Вашингтоном того, як Пекін буде проводити обіцяні торгові реформи.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів між двома країнами, передає УНІАН.

"Загроза мит не зникне, навіть якщо буде угода", - наводить агентство слова одного із своїх співрозмовників.

При цьому, китайська сторона неохоче зустріла подібне умова від Вашингтона, однак воно не стало причиною зриву переговорів. У бесіді з агентством джерело, близьке до китайської сторони, сказав, що Сполучені Штати хочуть "періодичних перевірок", але наразі не ясно, як часто.

"Це схоже на приниження", - підкреслив один з джерел. "Але, можливо, обидві сторони зможуть знайти спосіб зберегти обличчя для китайського уряду", - додав він.

Про готовність Трампа укласти торговельну перемир'я з Китаєм Bloomberg з посиланням на свої джерела повідомляв на початку січня. Зазначалося, що американський лідер таким чином прагне нормалізувати обстановку на американських ринках.

Напередодні The Wall Street Journal повідомило, що глава Мінфіну США Стівен Мнучин запропонував ідею часткового скасування мит або повної відмови від них, щоб дати Пекіну стимул піти на більші поступки в торговій війні. Жорсткішої позиції дотримується торговельний представник США Роберт Лайтхайзер, який стурбований тим, що будь-яка поступка може розглядатися як ознака слабкості. Трамп хоче, щоб угоду уклав саме Лайтхайзер, зазначає видання. Джерела Reuters додають, що регулярні перевірки можуть стати одним з можливих рішень для задоволення вимог Лайтхайзера.

Співрозмовники заявляють, що загроза нових тарифів буде використана для продовження реформ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus