USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

WOG загрожує багатомільйонний позов у лондонському суді

10 Травня 2018 11:37
Компанія «Стар клауд холдінгс інк.» може звернутися в Лондонський комерційний арбітражний суд через борг «WOG». Про це заявив Вадим Ладницький, представник іноземної компанії, що належить трасту, - кредитора нафтової компанії «WOG», інформує ІА ZIK.

Така можливість, як наголосив представник «Стар клауд холдінгс інк.», передбачена укладеними між обома компанія договорами, а вони розроблялися Baker & McKenzie із Чикаго, однією з найбільших у світі юридичних фірм.

Як відомо, «WOG» заборгувала десятки мільйонів доларів іноземній компанії «Стар клауд холдінгс інк.». Із цієї суми автозаправники сплатили близько третини від загальної суми заборгованих коштів. Оскільки для забезпечення виконання своїх грошових зобов’язань боржник надав 18 власних автозаправних комплексів, то компанія «Стар клауд холдінгс інк.» звернулася по них.

Проте якраз на шляху стягнення боргу виявилося, що «WOG» нізащо не хоче розлучатися з автозаправними комплексами. Щоб не віддавати борг, у компанії скористалися нотаріальною конторою «Ариванюк і Книш» із Луцька, щотижня відчайдушно блокуючи вимоги «Стар Клауд Холдінгс інк.».

На чотири із 18 заборгованих автозаправних комплексів іноземна компанія таки зуміла зареєструвати право власності. Втім, цей факт чомусь спричинив неймовірний галас у Мін’юсті. Ще вчора, 6 травня, у вихідний день на його сайті з’явилася інформація про призначення на сьогодні засідання комісії щодо перереєстрації чотирьох автозаправних комплексів.

Хоча комісія не мала би засідати, зважаючи на той юридичний аргумент, що між учасниками – «Стар клауд холдінгс інк.» та «WOG» є існуючий судовий спір.



В іноземній компанії відреагували на термінове засідання в Мін’юсті. «Ми вбачаємо в цьому ознаки кримінально-карного діяння. А саме – зловживання владою і службовим становищем. І з цього приводу сьогодні зранку ми подали відповідні документи до НАБУ. Нехай там розбираються, який із державних службовців Міністерства юстиції, з якою метою і для чого скликає комісію», – розповів пан Ладницький.

Журналісти звернулися і до юриста Олексія Малолітнєва, представника «Акцепт плюс» (підприємство корпорації «WOG») щодо термінового засідання, анонсованого з неділі. Щоправда, він чомусь так і не зміг пояснити, коли саме дізнався про зібрання комісії.

Інший юрист «WOG» журналістам навіть не назвався, обмежившись короткою реплікою: «Я не буду коментувати засобам масової інформації обставини справи, які є розглядом як у суді, так і в комісії».

А оскільки комісія – суто дорадчий орган, то й рішення щодо чотирьох витребуваних заправних комплексів залежатиме від міністра юстиції Павла Петренка.

Детально про борги «WOG» видання збирається незабаром опублікувати у масштабному розслідуванні, в якому ви вперше почуєте ексклюзивні свідчення людини «зсередини» про те, до яких маніпуляцій вдався «WOG», аби залишити без спадку вдову екс-акціонера Ігоря Єремеєва, про справжню якість пального на заправках. І, звісно, про покровителів цієї мережі АЗС із найширших крісел найвищих кабінетів нашої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus