USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Аби люди мали чисту, якісну воду»: біля Луцька встановлять станцію з доочистки води

12 Жовтня 2022 14:23
Наступного року в Брищі планують встановити сучасну станцію доочистки води. Вартість проєкту – близько трьох мільйонів гривень.

Про це йшлося 12 жовтня під час засідання виконкому Луцької міськради.

Як розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, торік підприємство виконало всі показники та було прибутковим.

«Порівняно з попередніми роками протягом останніх трьох років ми наростили об’єм інвестицій в основні засоби, в модернізацію в десять років. У 2021 році в модернізацію підприємства було вкладено майже 36 мільйонів гривень. За ці кошти було здійснено багато робіт. Це реконструкція мереж, буріння нових свердловин, заміна обладнання на низці об’єктів, зокрема на каналізаційних насосних станціях, на артезіанських свердловинах, на очисних спорудах, впровадження інформаційних технологій, покращення системи водопостачання в приєднаних населених пунктах», – перерахував Віктор Гуменюк.

Він зауважив, що роками в приєднаних селах не вирішували проблеми з водопостачанням. Наприклад, у Заборолі щоліта були перебої з тиском у мережах. Тому було замінено все обладнання на свердловині, що дозволило вирішити ситуацію.

«У проєкті 2023 року маємо встановлення сучасної станції з доочистки води в селі Брище. Це село розміщене поруч із полігоном твердих побутових відходів, що потрібно враховувати. Ми сподіваємося, що цей проєкт вдасться виконати першочергово. Обсяг інвестицій – близько трьох мільйонів гривень. Завдяки цьому проєкту люди отримають чисту, якісну воду, яка проходитиме всі стадії очистки», – розповів Віктор Гуменюк.

Читати ще: Маємо план на випадок відсутності електроенергії, – директор «Луцькводоканалу»

Як нагадав, цього року «Луцькводоканал» першим в Україні на очисних спорудах змінив систему зневоднення мулу – встановив мобільну установку зневоднення осаду.

На «Луцькводоканалі» та в місті в цілому налагоджено систему передачі даних, яка надає можливість зчитувати показники, наприклад, із лічильників води в режимі реального часу.

Загалом за шість місяців цього року КП «Луцькводоканал» на оновлення та модернізацію основних засобів використало 12,9 мільйона гривень. За ці кошти придбано трансформатори, насосні агрегати, вертикальний багатоступінчастий високонапірний відцентрований насос, лічильники води, мобільну установку зневоднення осаду тощо.

Читати ще: «Луцькводоканал» закликав бізнес спільно контролювати якість стоків, аби залагодити проблему шкідливих стічних вод, екології й неприємного запаху

У планах комунального підприємства – впровадження систем автоматизації, контроль за стічними водами, які надходять від підприємств, тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus