USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ТРЦ «Амстор» вважався безпечним місцем та розглядався містянами як місце укриття під час повітряної тривоги, – директор

7 Липня 2022 13:14
На виконання вимог місцевої влади та військової адміністрації кременчуцький ТРЦ «Амстор» вжив необхідних заходів для безпеки орендарів та відвідувачів. До дня прямого влучення ракети містяни розглядали ТРЦ як місце для прихистку під час повітряних тривог, адже ніхто не міг припустити, що ворог прицільно битиме по цивільній споруді.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю розповів Сергій Мізін, керуючий кременчуцького ТРЦ «Амстор», який став ціллю російської ракети, пише УНН.

«Кременчужанам чудово відомо, що відповідно до Протоколу засідання Ради оборони Полтавської обласної військової адміністрації від 18.03.2022 № 12, а також рекомендацій Держспоживслужби Полтавської області та Полтавської міської ради було визначено максимально безпечне місце у будівлі ТРЦ для відвідувачів, які не бажали залишати будівлю торгового центру під час повітряної тривоги, та його співробітників. Тобто міська влада визначила безпечні місця в ТРЦ, де люди можуть сховатися», – розказав Сергій Мізін, коментуючи дії адміністрації ТРЦ та заходи з організації безпеки з боку місцевої влади та державних регуляторів.

За його словами, завдяки заходам влади жителі Кременчука до прямого влучення ворожої ракети вважали ТРЦ «Амстор» безпечним місцем для прихистку.

«Деякі люди розглядали ТРЦ як місце укриття під час повітряної тривоги. – поділився керуючий кременчуцького ТРЦ «Амстор». – Скажу більше: до цього «прильоту» на нас люди писали скарги до держструктур! Людей обурювало, що їх змушують відірватися від шопінгу, вимагали заборонити адміністрації ТРЦ їх виганяти. Потім з’явилося визначення безпечних місць у самому ТРЦ, і люди вільні самостійно обрати: покинути будівлю або сховатись у визначеному міською владою та регуляторами безпечному місці».

Коментуючи роботу ТРЦ під час війни, його керуючий Сергій Мізін відзначив, що на цьому наполягали орендарі – це для них та їх родин єдине джерело доходів, а також місцеві власті – вони зацікавлені у податкових надходженнях та зайнятості.

Читати ще: Адміністрація обстріляного ракетами ТЦ у Кременчуці кілька днів ігнорувала повітряну тривогу

«Кілька сотень кременчужан мають роботу, а понад тисячу членів їхніх сімей завдяки цьому мають засоби до існування. Усі ми – ТРЦ «Амстор» як такий та підприємці, які орендують у нас площі – сплачуємо податки до місцевого та державного бюджету. І вся ця складна ділова екосистема ТРЦ «Амстор» генерує мільйони гривень доходів для бюджету. Ми не мали права просто вимкнути всі рубильники, повісити на дверях замки та розійтися по домівках», – пояснив Мізін економічну важливість діяльності ТРЦ.

Читати ще: Луцькі ТРЦ під час повітряної тривоги мають бути зачинені, – Ігор Поліщук

У відповідь на запитання, чи не варто було б на час війни зачинити ТРЦ чи інші об’єкти масового скупчення людей, він зауважив, що такі заходи лише зашкодять економіці, зайнятості, наповненню бюджетів. А агресор продовжуватиме бити ракетами по цивільних – ми маємо навчитись жити поряд з цією загрозою, як це протягом десятиліть робить Ізраїль та його населення, розвиваючи процвітаючу економіку.

Читати ще: На Волині закриватимуть заклади, які працюватимуть під час повітряних тривог

«Висновки гранично прості: не слід ігнорувати сигнали тривоги – переміщуйтеся до сховищ або безпечних місць. Власникам будівель: забезпечте максимально повну та доступну інформацію про найближчі укриття і як туди швидко дістатися. А на майбутнє нам потрібні перемога, міцна армія та «залізний купол». Адже тепер, після прямого влучення в ТРЦ «Амстор» з людьми, ми достеменно знаємо, що наш територіальний сусід – країна-терорист, безжальна, божевільна, здатна на все», – підсумував Сергій Мізін, та додав, що жодні стандарти безпеки для цивільних об’єктів не можуть передбачати прямий ракетний обстріл, як це роблять російські війська, використовуючи у війні проти України терористичні методи.

Нагадаємо, 27 червня російські окупанти вдарили ракетами по ТРЦ "Амстор« у Кременчуці Полтавської області. У приміщенні перебувала понад тисяча цивільних.

Як стало відомо, ТРЦ у Кременчуку не планував закриватись під час повітряної тривоги: адміністрація «Амстору» днями повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня він не буде зачинятися під час повітрянної тривоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 7 Липня 2022 14:15
Не дивно, наші освітяни планують відкривати школи з 1 вересня . Навіть не вважають це безпечним місцем для тисяч дітей . Звичайні підвали ( в більшості сирі та із ржавми трубами) поназивали бомбосховищами. Цікаво чи хоч одного міністра , чи нашого президента дитина буде ходити в школу під час війни? Думаю давно всі за кордоном. А тут треба показати які ми молодці- навіть під час війни вчимось .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus