USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Окупанти випустили вісім ракет по Кременчуцькому НПЗ і місцевій ТЕЦ

18 Червня 2022 09:27
Вранці, 18 червня, російські війська завдали ракетних ударів по місту Кременчук Полтавської області. Ракети потрапили в зруйнований НПЗ.

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

За попередніми даними, від шести до восьми російських ракет потрапили по нафтопереробному заводу та інших обʼєктах інфраструктури міста.

Пізніше Лунін уточнив, що вранці шість російських ракет ударили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, який і так не працював, та дві ракети – по ТЕЦ. Постраждалих немає.
НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини.

2 квітня окупанти вперше пошкодили НПЗ, а вже 24 квітня вдруге вдарили по заводу та місцевій ТЕЦ девʼятьма ракетами.

12 травня російські війська випустили ще чотири ракети по раніше зруйнованому Кременчуцькому нафтопереробному заводу.

Кременчуцький НПЗ – найбільший в Україні нафтопереробний завод, він був основним виробником пального в країні. За даними обласної влади, інфраструктура підприємства знищена і завод не працює. Також окупанти неодноразово обстрілювали нафтопереробний завод у Лисичанську та інші нафтобази.

З початку активної війни Україна втратила майже весь імпорт пального, яке надходило з рф, білорусі та морем. А це приблизно 80% внутрішнього споживання. Тепер Україна очікує на імпорт палива з Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus