USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Адміністрація США готується до введення надзвичайного стану, – CNN

25 Січня 2019 08:59
Білий дім готує для президента США Дональда Трампа проект декларації про введення надзвичайного стану вздовж південного кордону країни.

Про це повідомив телеканал CNN, передає канал 24.

У США триває тимчасове припинення роботи уряду, так званий «шатдаун». У четвер законодавці знову не змогли досягнути компромісу – сенат США не підтримав законопроекти і демократів, і республіканців про припинення «шатдауну».

Робота уряду США частково припинена з 22 грудня через відсутність бюджетних коштів. Це сталося через те, що республіканцям і демократам в Конгресі США не вдалося узгодити параметри бюджету, в який президент США Дональд Трамп хоче включити кошти на спорудження стіни на кордоні з Мексикою.

Введення надзвичайного стану дозволило б Трампу отримати необхідні на будівництво стіни гроші в обхід конгресу. Американський президент раніше не виключав можливості ввести в країні спецрежим, проте досі так і не зробив цього.

У проекті декларації для Трампа мовиться, що «величезна кількість іноземців, які незаконно в’їжджають в США кожен день, є прямою загрозою національній безпеці і створють надзвичайний стан в країні».

Тому тепер я, Дональд Дж.Трамп, владою, наданою мені Конституцією і законами Сполучених Штатів Америки оголошую про надзвичайний стан на південному кордоні, – цитує CNN частину документу.

Зазначається, що адміністрація Трампа за шляхом оголошення надзвичайного стану може отримати на будівництво стіни більше 7 мільярдів доларів. Близько 3,6 мільярда можуть бути виділені з грошей, що призначаються на зведення військової інфраструктури, ще 3 мільярди – з фондів Пентагону, 200 мільйонів надасть міністерство внутрішньої безпеки і 681 мільйон доларів виділить Міністерство фінансів.

У четвер Трамп заявив, що в тому випадку, якщо конгрес не зможе узгодити припинення «шатдауну» він готовий ввести в країні надзвичайний стан.

Нинішній «шатдаун» побив рекорд за тривалістю, а ознак того, що республіканці і демократи підуть на компроміс, так і не спостерігається. Без фінансування продовжує залишатися 9 міністерств, а також низка інших менш великих держустанов. В цілому «шатдаун» торкнувся майже четвертої частини уряду, для інших відомств Конгрес раніше встиг виділити кошти до кінця вересня 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus