USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вихід з шатдауну: у США ухвалили закон про фінансування міністерств

10 Січня 2019 11:59
Палата представників США схвалила законопроект про фінансування міністерства фінансів, податкового управління, а також низки інших установ на 2019 рік у рамках стратегії демократів щодо виходу з бюджетної кризи. До слова, вона пов’язана з тимчасовим зупиненням фінансування роботи держустанов.

Про це повідомив «Інтерфакс».

Прийняття цього законопроекту відновить роботу міністерства фінансів, податкового управління, федеральної комісії зі зв’язків, управління у справах малого бізнесу, федерального суду та інших установ.

Він був схвалений 240 голосами Палати представників США, з них 232 голоси віддали демократи, а вісім – належали представникам республіканської партії. Натомість 188 членів Палати представників проголосували проти. Наразі цей законопроект повинен ухвалити Сенат, де більшість становлять республіканці.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп залишив зустріч із лідерами Демократичної партії в двох палатах конгресу – Чаком Шумером і Ненсі Пелосі, де сторони повинні були обговорити кроки для припинення зупинки уряду («шатдауну»). Зі слів Трампа, переговори не просунуться далі, поки не буде схвалене питання фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою

Нагадаємо, що у США вже 20 днів поспіль триває так званий шатдаун. Там досі не ухвалений держбюджет на 2019 рік, то ж усі державні установи, що мали бути профінансовані зі скарбниці, нині закриті, й мало не мільйон американських держслужбовців відправлені у вимушені відпустки.

Цьогорічний держбюджет досі не ухвалили, адже президент США Дональд Трамп вимагає фінансування так званої «Стіни Трампа» на мексиканському кордоні. 8 січня, о 21:00 за вашингтонським часом, Трамп оголосив про своє звернення до американців, аби оголосити про введення надзвичайного стану. Причиною такого рішення є будівництво стіни між США і Мексикою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus