USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Африканську чуму свиней виявили в п'яти областях

21 Лютого 2017 11:55
Минулого тижня Держспоживслужба зафіксувала кілька випадків захворювання свиней на африканську чуму у п'яти областях України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Відповідно до оперативної інформації головних управлінь Держпродспоживслужби в Одеській, Полтавській, Харківській та Рівненській областях з 16.02.2017 в особистих підсобних господарствах громадян в смт Захарівка (Одеська область), смт Велика Багачка, с. Якимове, с. Тишки (Великобагачанський та Лубенський райони, Полтавська область), с. Бакшеївка (Вовчанський район, Харківська область) та с. Дядьковичі (Рівненський район, Рівненська область) було зареєстровано загибель свиней", – йдеться в повідомленні.

За результатами відібраних проб біоматеріалу було встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

Крім того, 19 лютого ДНК вірусу АЧС було виявлено при дослідженні біоматеріалу, відібраного від загиблого дикого кабана (належав до науково-дослідного природозаповідного господарства "Чорний ліс" – Івано-Франківська область).

"На території Івано-Франківської області АЧС виявлено вперше", – зазначають у відомстві.

"З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду", – додали в Держспоживслужбі.

Наразі вживаються заходи для локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Як інформував 5.UA, у Держспоживслужбі дали невтішний прогноз щодо епідемії африканської чуми свиней. Зокрема, фахівці повідомили, що для подолання епідемії потрібно щонайменше два роки – і це у випадку, якщо буде проведена ефективна політика боротьби з поширенням вірусу.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що африканська чума свиней поширилася на 20 областей України.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, африканська чума свиней (АЧС) косить свійських та диких свиней по всій Європі. Влітку 2016 року хвороба дісталася Волині: спалах АЧС зафіксували в Любешівському та Ратнівському районах. Всього – 4 випадки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus