USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Аграрії та будівельники найчастіше стають жертвами рейдерів, – експерт

13 Червня 2020 22:29
Рейдерство в Україні процвітає щонайменше останні 10 років.

Про це інформує УНН з посиланням на політичного аналітика Олександра Кочеткова.

Найчастіше з рейдерами зіштовхуються аграрії, будівельники і стартапери, каже він, і наголошує, що рейдерство було б неможливим без участі державних функціонерів.

«Треба якимось чином залучити структуру, яка реєструє перехід власності. Потім це все фіксується в судових рішення. Потім рейдери перепродають за судовими рішеннями майно, яке рейдернули, аби позбавити добросовісного власника прав на його майно. Це традиційна схема. Дуже рідко буває, що рейдерами виступають якісь тітушки, які приставили ножа і змусили переписати документи», – коментує Кочетков.

Тож виходить так, що рейдерством займаються ті, хто має з ним боротися, наголошує експерт – за таких умов потужні інвестиції в Україну не прийдуть, бо інвестор змушений адаптовуватися під рейдерів.

«Люди, які заробили гроші і хочуть їх вкласти, розуміють, що рейдерство в Україні є і воно розвинене, тому треба шукати «дах» від влади. Оце надає певні гарантії, на жаль», – говорить Кочетков.

В Україні з рейдерством бореться Офіс з протидії рейдерства при Мін’юсті. Але ефективність його неоднозначна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus