USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рейдерство під прикриттям: фермерські господарства стали «віджимати» вдвічі частіше

12 Жовтня 2017 19:00
Рейдери в Україні під прикриттям поліції і чиновників Мін'юсту розв'язали масове полювання на нову гладку "здобич" - аграріїв. Зараз цей ринок знаходиться в числі небагатьох, де є стійкий підйом.

З початку року Антирейдерський союз підприємців (АРСП) зареєстрував 70 випадків силових захоплень агропідприємств, і це вдвічі більше, ніж було за весь 2016-й. Про це пише журнал "Новое время".

"Рейдери в Україні під прикриттям поліції і чиновників Мін'юсту розв'язали масове полювання на нову гладку "здобич" - аграріїв. Зараз цей ринок знаходиться в числі небагатьох, де є стійкий підйом", - йдеться в статті видання.

"Рейдери зацікавилися сільським господарством в надії зростання цін на землю і підйом аграрного ринку", - упевнений Андрій Семидідько, голова АРСП.

При цьому за даними Асоціації тваринників, найчастіше недружні "поглинання" відбуваються в Центральній Україні, трохи менше їх на півдні країни. “На сьогоднішній день фермер не може захистити свій бізнес, свою власність, свій урожай, - підкреслює Ірина Паламар, голова асоціації. - Він може втратити все за лічені хвилини".

До слова, серед лідерів з аграрного рейдерства в Україні опинився нардеп з Дніпра, який агітував на виборах у Луцьку за свого нинішнього колегу по фракції "Народний Фронт" Ігоря Лапіна.

На Волині випадки силового захоплення фермерських господарств непоодинокі. Як ішлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 14 серпня, такі рейдерські захоплення відбуваються там, де незавершені питання з оформленням земель, де власники отримали паї, але не оформили договори. Ділки, мовляв, знають про це і приходять з підставними документами, захоплюючи ділянки. Рейдерів не цікавить земля, їх цікавить те, що вирощене на цій землі – доки тривають суди, вони встигають продати захоплене збіжжя. Отже, структури місцевої влади закликають максимально прискорити питання оформлення земельних відносин, аби унеможливити такі захоплення.

Через непоодинокі випадки рейдерських захоплень сільськогосподарських земель в області вирішили створити оперативний антирейдерський штаб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ввв Показати IP 12 Жовтня 2017 21:34
Ми вже в Єврпі ????????
Андрій Показати IP 13 Жовтня 2017 00:16
А багато хто, по сьогоднішній день розповідає про те як попередня влада бізнес "віджимала". Так, "віджимала", але у тих, хто той бізнес теж не горбом заробив та і за бізнес щось пропонувала. А ці просто відбирають і різними способами унеможливлюють вести якусь діяльність заганяючи людей у глухий кут. Принцип простий : селян в АТО,а землі (те що ще у цій країні залишилося) забрати.
Андрій Показати IP 13 Жовтня 2017 11:03
Ми не у Європі,,,Ми трішки в іншому місці !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus