USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Акредитовані журналісти в облраді матимуть преференції

6 Січня 2016 09:24
Для участі у сесійних засіданнях журналістів будуть акредитовувати. Депутати запевняють, що це не обмеження, а навпаки дії, спрямовані для покращення умов медійників, мовляв, за акредитованими «закріплюватимуть» окремі сидячі місця.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією за участю голів усіх фракцій в обласній раді 4-го січня.

Голова профільної комісії Анатолій Вітів запевнив, що усіх, хто буде акредитований – забезпечать сидячими місцями в залі.

«Це не обмеження, а навпаки покращення роботи журналістів, щоб забезпечити місцями, вай-фаєм, документацією», – розповів Анатолій Вітів.

Депутати планують персонально акредитовувати фрілансерів, а газети, телебачення й інтернет-видання – цілими редакціями.

«Щоб спростити журналістам акредитацію, достатньо акредитувати редакцію, зазначити, скільки буде людей, і тоді приходить журналіст, показує посвідчення чи редакційне завдання і працює. Бо ж може бути, що якесь ЗМІ запланувало, що піде на сесію певна людина, а вона, раптом, занедужала – відправляють тоді іншого», – роз’яснює депутат Вітів.

Він наголосив на тому, що інтернет-видання є ЗМІ лише у випадку, якщо воно зареєстроване як «Інформаційне агентство», всі решта – просто громадські активісти.

Зауважимо, що в сесійній залі облради передбачено 25 місць для ЗМІ, втім, зазвичай їх бракує, адже на них сідають всі охочі, включаючи працівників облдержадміністрації.

Нагадаємо, депутати облради вчора спільно випрацювали новий Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання, який, на думку керівників усіх фракцій, має бути спрощеним та ефективним. Також у документі планують обмежити час для спічу, а ще знайшли спосіб викорінити «кнопкодавство». Детально Проект рішення Регламенту можна прочитати тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коля Показати IP 6 Січня 2016 09:31
Ура, це перемога свободи слова
Папарацці Показати IP 6 Січня 2016 10:43
Думаю, це вихід. Нормально, цивілізовано
Оля Показати IP 6 Січня 2016 12:40
А якщо більшість інтернет-видань зареєстровані як ПП? То як бути?
Анатоль_ до Оля Показати IP 6 Січня 2016 14:08
Усе правильно, усе по закону! Треба мати реєстрацію та відповідні корочки
Тарас Чурило Показати IP 6 Січня 2016 16:30
Порядок повинен бути у всьому. Тільки так ми станемо європейцями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus