USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Акція пам’яті загиблих журналістів – у центрі Луцька

16 Вересня 2015 20:31
Десятки представників волинських ЗМІ зібралися, щоб вшанувати пам'ять засновника «Української правди» Георгія Гонгадзе та усіх колег, загиблих під час виконання професійних обов’язків.

Акція, приурочена до річниці загибелі Георгія Гонгадзе, відбулася 16 вересня на Театральному майдані у Луцьку. Працівники волинських ЗМІ утворили хрест із лампадок поблизу стенду пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО.

Як розповіла голова Волинської незалежної медіа-профспілки Оксана Швець, цьогоріч Луцьк, як і десять інших міст України, долучився до всеукраїнської акції, аби вшанувати Георгія Гонгадзе та усіх українських журналістів, які загинули за часів Незалежності України. Відстоювати свої права та пам’ятати про те, що професія журналіста небезпечна, але він мусить працювати, пам’ятаючи про своїх колег, українських медійників закликали Міжнародна федерація журналістів та Європейська федерація журналістів. Акція є днем солідарності, пам’яті та поваги до колег під гаслом «озбройтеся правдою». Мета акції – привернути увагу влади, силових відомств та громадськості до проблем сфери журналістики, що є відображенням суспільства та ситуації, що існує в державі. Минулого року зафіксували приблизно тисячу фактів порушення прав журналістів, що вдвічі більше, ніж у 2013 році та втричі більше, ніж у 2012 році. Найчастіше йдеться про напади на офіси видань та самих журналістів, а найбільш проблемними для роботи журналістів місцями є Крим та Донбас.

Нагадаємо, вранці 16 вересня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька відбулася панахида за загиблими українськими журналістами.



Інститут масової інформації постійно здійснює моніторинг інформації у медіапросторі Волині та офіційно зареєстрував чотири факти порушень прав журналістів. До прикладу, журналісту видання «Хроніки Любарта» Ірині Качан не дозволити вести фотозйомку та висвітлювати концерт пам’яті Андрія Кузьменка, у Нововолинську журналісту не дозволили потрапити на прес-конференцію Міністра палива та енергетики, у 2014 році під час представлення голови ОДА Олександра Башкаленка декількох журналістів не допустили до висвітлення цієї події.

Після молитви за упокій душ загиблих під час виконання професійних обов’язків журналістів священик зазначив, що люди повинні знати правду, а преса повинна доносити її до людей. Він зауважив, що ЗМІ часто стають знаряддям війн, але завданням медійників є говорити правду, яка вона є. У час інформаційної війни преса повинна працювати для захисту батьківщини та її громадян. Він закликав присутніх шанувати тих, хто загинув за донесення правдивої інформації до українців та згадувати їх не лише у цей день, а й щодня. Священик наголосив, що ці журналісти завершили життя передчасно і могли ще зробити багато корисного. Він закликав журналістів працювати і рухатися далі, супроводжуючи кожен крок молитвою до Бога, попри усі негаразди, які можуть їх спіткати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 16 Вересня 2015 20:58
Шо то робиться, брати мої та посестри улюблені?
ГАНЬБА до Анатоль_ Показати IP 17 Вересня 2015 10:02
кучма вбивця-замовник!
Питання Показати IP 16 Вересня 2015 22:10
Що робить Данильчук на цьому заході? ****том торгує?
відповідь до Питання Показати IP 17 Вересня 2015 08:28
піариться! що він ще може і вміє робити:)))
))) до відповідь Показати IP 17 Вересня 2015 22:15
а чо за Іру не вступивсь? всьо, дружба закінчилась?
помітив Показати IP 17 Вересня 2015 08:28
От цікаво: "...у 2014 році під час представлення голови ОДА Олександра Башкаленка декількох журналістів не допустили до висвітлення цієї події." І ця людина, Галина Денисюк, присутня на події серед журналістів (3 фото знизу), хоча сама не є журналістом, а свого часу очолювала прес-службу ОДА. Цікаво...?:)
ГАНЬБА вор.владі Показати IP 17 Вересня 2015 09:55
Це невшанування загиблих а наруга , коли замовник-вбивця Кучма непокаранний за вбивсво Гонгадзе і бандитська воровсько-індексаційна влада парашенка продовжує кришувати Кучму і замовчувати цей злочин!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus