USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Активісти хочуть врятувати Лесин ясен у Луцьку

14 Серпня 2015 16:31
З проханням вирішити проблему щодо знищення унікальної природної пам’ятки до депутатів облради звернулися активісти ГО «Волинський щит».

Про це під час 36 сесії облради 14 серпня повідомив депутат Василь Байцим.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що одне з найстаріших дерев у Луцьку потребує допомоги. Дупло всередині Лесиного ясена розростається, а лучани, які ходять по корінню дерева, йому здоров’я не додають.



Зі слів Байцима, до нього звернулися активісти ГО «Волинський щит» щодо знищення Лесиного ясена на території державного історико-культурного заповідника у Луцьку. Правоохоронні структури закликають вжити заходів зі збереження пам’ятки природи пов’язаної з іменем видатної землячки волинян Лесі Українки. Відповідь за результатами запиту він просив надати голову облради.

Депутати підтримали запит.

Нагадаємо, Лесин ясен – це пам’ятка природи. Вік дерева оцінюють у 225 років. Краєзнавці стверджують, що саме під ним полюбляла відпочивати Леся Українка, коли мешкала у Луцьку. А про хворобу дерева в місті говорили ще два роки тому, але ситуація так і не змінилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus