USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лесин ясен більше не буде «безхатьком»

30 Вересня 2015 22:15
У Луцьку ботанічну пам’ятку природи, яку іменують Лесин ясен, віддадуть КП «Парки та сквери міста Луцька».

Про це стало відомо під час засідання 78-ї сесії Луцької міської ради 30 жовтня.

Зі слів депутатаЛуцької міськради Павла Данильчука, про Лесин ясен неодноразово розмовляли під час засідання постійної профільної комісії.

«Відділ екології дав заключення про те, що пам’ятка нещадно нищиться. Вона не перебуває на балансі жодної зі структур Луцької міської ради. Тому я пропоную доручити комунальному підприємству «Парки та сквери міста Луцька» взяти на утримання цю ботанічну пам’ятку природи», - зазначив обранець громади.

Його колеги таке рішення підтримали, у більшості проголосувавши «за».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що одне з найстаріших дерев у Луцьку потребує допомоги. Дупло всередині Лесиного ясена розростається, а лучани, які ходять по корінню дерева, йому здоров’я не додають.

Науковці Волині дослідили, що цьому процесу, окрім природного старіння, сприяє і неналежний догляд за деревом та парковки.

14 серпня 2015 року з проханням вирішити проблему щодо збереження унікальної природної пам’ятки до депутатів облради звернулися активісти ГО «Волинський щит».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А тим часом Показати IP 30 Вересня 2015 23:22
Викрадені у Ковелі дуби «знайшлися» на фірмі Кіндера! Пишуть місцеві ЗМІ
всіх Показати IP 30 Вересня 2015 23:59
міняти. для цього вибори.шоб потім знов не нили.а тому всі йдемо голосувати
Ага Показати IP 1 Жовтня 2015 09:06
А кого виберемо? Таких же. Бо до влади ідуть (подають кандидатури, проводять агітацію і т.д.) лише ті, які мають гроші. Інші, які дійсно достойні, не можуть "викинути" гроші на це, так як їх немає.
ВОВК Показати IP 1 Жовтня 2015 17:59
СПИЛЯТИ НА ДРОВА РАЗ НЕМА МАНІ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus