USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Допомога для АТО стоїть на кордоні, бо волинські митники «щось хочуть»

2 Жовтня 2014 17:32
Попри те, що на Сході гинуть люди, хабарі за ввіз автомобілів та амуніції для АТО вимагають митники, - стверджують представники Самооборони Майдану Волині.

Про це під час прес-конференції в УМВС України у Волинській області, присвяченій затриманню контрабанди, що відбулася 2 жовтня, розповів координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак.

Він звернув увагу на випадки хабарництва на митницях Волині під час перевезення вантажів на потреби АТО.

«Скільки було моментів, коли на кордоні митники, під час ведення бойових дій, вимагали хабар за ввезення амуніції, кевларових шоломів, автомобілів, які йдуть на АТО. Про один випадок мені розповів брат загиблого побратима з «Айдару», який займається волонтерством, возить автомобілі, ліки. Він віз бус в АТО, маючи документи, що він зі благодійного фонду. Митник каже «все нормально, але потрібно заплатити 700 доларів». Чоловік пояснює, що бус іде в армію, але митник все одно вимагає 700 доларів, тому що в нього «така робота». Волонтер нагадав митнику, що на Сході гинуть його співвітчизники, після чого той сказав геніальну фразу «добре, давай 400, а 300 вважай моїм внеском у спільну справу»», - розповів активіст.

Зі слів Андрія Хведчака, наразі понад добу на кордоні стоїть мікроавтобус, який за кошти спонсорів закупила ківерцівська Самооборона для першого батальйону територіальної оборони.

Активіст запевнив, що вже занесли в СБУ папір з печаткою та підписом на цей автомобіль, дотрималися усіх формальностей, але він стоїть, тому що митники «щось хочуть». Він нагадав, що завдання митників – не набивати кишені та купувати «Мерседеси», а обліковувати матеріальні цінності, які надходять у державу, збирати з них мито відповідно до законодавства, а потім це мито йде у держбюджет де розподіляється на соціальні та військові потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus