USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Активісти закликають боротись з використанням адмінресурсу під час виборів

8 Вересня 2015 18:55
Кандидатів у депутати та охочих взяти участь у виборах мера Луцька пропонують тестувати на детекторі брехні, а також закликають боротися з використанням адміністративного ресурсу чиновників та посадовців у передвиборчій гонці.

Про це йшлося під час публічного форуму «Стеж за грошима», ініційованого громадським рухом «Чесно» сьогодні, 8 вересня.

Як зазначив координатор всеукраїнського руху «Чесно» Андрій Круглашов, під час виборів на мерські та депутатські крісла на місцях, не можна допустити корупціонерів чи тих, кого підозрювали у підкупі виборців. Також окреслив, що 35% громадян хочуть стежити за грошовими потоками партій, проте не мають змоги це робити.
Всеукраїнська кампанія з контролю за прозорістю фінансування партій та кандидатів «Стеж за грошима» вже працює у 25 містах України. Серед іншого, у його рамках активісти закликають до оприлюднення декларацій про доходи. Окрім того, під час зустрічі запропонували майбутнім кандидатам на мерські та депутатські крісла підписати Декларацію відповідальності.
Андрій Круглашов зазначив, що серед факторів ефективної роботи народних обранців чи не найважливішим є відвідуваність комісій та сесій. Мовляв, 30% народних обранців можна було б відкликати за систематичні прогули, і такі прецеденти вже є в Тернополі. З його слів, депутати повинні брати участь мінімум у 75% засідань.

Представник руху «Народний Контроль» Павло Данильчук переконує, що старі партії втрачають популярність через популізм та недієвість. Натомість, зауважує, що боротися слід із використанням адмінресурсу у передвиборчій агітації.

«Міський голова Микола Романюк 12,5 мільйона гривень зараз закопує в дощ по проспекту Волі. Ще близько 40 закопує по дворах і вулицях Луцька», - каже активіст та пояснює, що підвищення активності міського голови обумовлене початком перевиборчої кампанії.
Данильчук підкреслив, що під час виборів потрібно «провести» молодих політиків, які будуть більш відповідальні та ефективні у своїй роботі. Це дозволить уникнути формуванню «прокомсомольської» депутатської більшості, яка нині існує у Луцькій міській раді.
Наостанок зазначив, що рух «Чесно» має працювати, оскільки активісти можуть показувати огріхи політичних сил. Хоча не факт, що це зупинить ці самі політичні сили від чергових порушень.

Депутат міськради Богдан Шиба насамперед зауважив, що він не впевнений в тому, чи буде знову боротись за депутатське крісло, адже «не бачить позитивного сенсу у цих виборах».
Мовляв, такого рівня корупції та нехтування законом він не пам’ятає навіть за часів Януковича. Народний обранець розповів, що після початку Революції гідності на всі його звернення він отримував лише відписки. У них йшлося про те, що у діях міського голови та окремих посадовців наявна корупційна складова, але відповідно до чинного законодавства не можна притягнути їх до відповідальності.
«За останні півтора роки антикорупційне законодавство перестало діяти абсолютно, а Антикорупційне бюро не працює», - констатував він.

Депутат міськради Василь Гриб заявив, що досить часто трапляється так, що у депутатів – «зв’язані руки» через малий бюджет міста, «якого не вистачає на найнеобхідніше». Причиною цьому є, на його думку, недосконала система оподаткування. З його слів, у багатьох країнах рівень податків прямо пропорційний рівню доходів, що дозволяє ефективно наповнювати бюджет.
Насамкінець самооборонівець Богдан Климчук висловив оригінальне побажання до організаторів: привезти поліграф, і перевірити на ньому кандидатів у депутати. Мовляв, він сам, як кандидат, готовий це зробити і закликає долучитись до ініціативи інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
з Володимира Показати IP 9 Вересня 2015 08:40
Самопомiч в особi головного iнженера в робочий час зiгнала своiх працiвникiв i розказувала як кого любити .Порядно правда?
Кріс Показати IP 9 Вересня 2015 14:05
Які ж вони всі гарні!))
Микола Бабій Показати IP 9 Вересня 2015 19:36
Кому війна, а кому- мишина возня. Бридко. Що, знов якісь вибори??? Знов заміна рил біля корита???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus