USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Олександр Курилюк: «Робота конкретна, робота на результат»*

18 Жовтня 2015 19:00
«Робота на результат» - це правило, з яким іде на вибори у Волинську обласну раду радник голови правління фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Курилюк. Він балотується по округу № 59 у Луцьку.

ЧИТАТИ ЩЕ: КАНДИДАТИ ВІД ПАРТІЙ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ, ЗАКРІПЛЕНІ ЗА ОКРУГАМИ. СПИСКИ

І це - мікрорайон, у якому мешкає з родиною. Тому, каже, добре знає проблеми, з якими стикаються повсякдень люди, а досвід роботи в органах влади допомагає бачити перспективу для міста зокрема і Волині загалом.

- Олександре Івановичу, чому ви вирішили балотуватися саме по округу у Луцьку, а не в котромусь із районів Волині? Ви працювали у команді Бориса Петровича Клімчука, за якої у нашому регіоні будувалися школи, прокладалися дороги, цивілізованою стала інфраструктура у районі Гряди біля Світязя, і ці добрі справи на користь місцевої громади можна називати і називати. Тому вас знають і у районах...

- Свого часу я прийняв пропозицію працювати у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк», бо бачив, яку масштабну роботу проводить організація. І я підключився до реалізації проектів фонду, мені це дуже цікаво. Я повірив цим людям. Мені завжди подобається, коли робота конкретна, коли робота на результат. Колектив Фонду у Луцьку працює уже тривалий час, я, звичайно, спостерігав за його діяльністю як мешканець міста та як посадовець. Бачив, що реалізуються перспективні проекти, є дуже цікаві ідеї. Мені імпонує підхід до справи Ігоря Петровича, коли людина, яка має ресурс, можливості, знаходить і інструмент для реалізації своїх ідей та планів. Фонд розширив свою діяльність від цільових соціальних програм до програм розвитку міста. Є розуміння стратегії розвитку Луцька, і це дуже добре, бо, за великим рахунком, місто наразі не має свого стратегічного плану.

Я бачу в Ігоря Палиці правильні пріоритети у стратегічній лінії. Якщо ми хочемо змінити місто у кращу сторону, то маємо це робити за підтримки громадськості. Більше того, лучани повинні бути учасниками цих процесів. Тому основна стратегічна лінія Фонду «Новий Луцьк» - об’єднати лучан навколо проектів, які будуть реалізовуватися заради їхнього ж блага. Фонд над цим працює і це йому вдається. Тому, коли мені запропонували балотуватися від команди Ігоря Палиці, від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», я погодився. Якщо говорити про перспективи роботи місцевого самоврядування, то для себе бачу пріоритети у діяльності обласної ради. Балотуюся від Луцька, бо у ньому, попри те, що є проблеми з реалізацією змін у передачі повноважень, розподілі фінансових ресурсів, місто все ж має набагато більше можливостей сьогодні, і матиме завтра. Глибинка, на жаль, цих можливостей поки не має. Вважаю, що доцільно продовжувати започатковану командну роботу фонду Ігоря Палиці тут, у місті. Воодночас є великі плани і сподівання, що тут нам вдасться поєднати зусилля і ресурси міського та обласного бюджетів, фонду регіонального розвитку і кошти приватних інвесторів. Сьогодні за підтримки приватного інвестора можна реалізовувати серйозні проекти. Щоб він прийшов, ми маємо створити прозорі умови і чесні правила гри. І звичайно, ще один стратегічний напрям – це залучення коштів наших стратегічних партнерів - європейських міжнародних фондів. Якщо говорити про місто, то можливості для цього є і будуть.

- Перед виборами гарні обіцянки роздають і партії, і кандидати. Які ви маєте аргументи, аби переконати, що треба голосувати за нову політичну силу, за УКРОП?

- Напевне все-таки аргументи в підходах, які пропонуються. Про це говорив і Ігор Петрович: головний пріоритет – ми маємо насамперед розраховувати на власні сили, на власні можливості, потенціал і ресурси. Бо ніхто за нас нашу роботу не зробить. На жаль, так склалося, що є дуже багато популізму в обіцянках політичних сил. Наприклад, прийняли Закон про фінансування політичних партій. Але в нас дуже велика кількість політсил, і давайте пройдемо раніше етап перезавантаження політичної системи, аби залишилися найбільш дієві і структуровані партії, де буде дійсно конкурентне середовище, змагання ідей, програм тощо.

Наразі ж бачимо справді обіцянки нереальних речей. Сумно, коли учасники сьогоднішньої провладної коаліції обіцяють змінити те, до чого самі причетні. Наприклад, знизити тарифи, за підвищення яких саме вони і відповідальні... Ми ж обіцяємо реальні речі. І практичний підхід – це те, що мені імпонує. Ігор Петрович Палиця - людина справи і людина слова. У цьому і полягає відповідь на питання, чому люди, які вже відбулися у житті, чогось досягли у бізнесі, мають долучитися до реалізації процесів у сфері державного управління або самоврядування. Тому, що вони принесуть досвід, модель управління і реалізації роботи, оптимальні рішення, ефективні рішення, а це все дуже важливо.

Що обіцяє УКРОП? Обіцяє згуртувати всіх людей справи, які – кожен на своєму місці – щось будуть робити корисне для Волині, України. Для міста, для будинку – ось це дуже важливо. «Українське Об’єднання патріотів – УКРОП» несе десь нову, напевне, філософію або ідеологію. Вона в тому, що від кожного з нас залежить, в якій країні, якому місті ми будемо жити завтра. Важливо підкріплювати це щоденною практичною роботою.

- Наскільки вже вдається це робити?

- Ще з літа Фонд «Новий Луцьк» проводить співфінансування проектів, у першу чергу – зі співвласниками багатоквартирних будинків. На сьогодні, наприклад, на вулиці Зацепи, 3 (а це10 під’їздів, 400 квартир) зібрали частину коштів самі мешканці, частину коштів вони виграли на грант, і їм не вистачало певної суми. Фонд її дофінансовує і буде реалізовано масштабний проект – повністю здійснено благоустрій прибудинкової території. І таких проектів останнім часом фонд реалізував сім! Мешканцям будинку №8 на вулиці Конякіна ми допомогли перекрити дах. Це колишній гуртожиток шовкового комбінату, у

людей була проблема довгі роки. І фонд іде на такі проекти співфінансування, бо ініціатива, участь людей змінює їх самих.

Взагалі політика фонду дещо змінилася. Повна благодійність не може стосуватися таких речей, як, наприклад, облаштування дитячих майданчиків. Ми просимо співучасті, хочемо більше відповідальності, адже коли людина вкладе свої гривні, то і дбайливо буде ставитися до спільного майна. Тому зазвичай при облаштуванні дитячих майданчиків мешканці вносять 20 відсотків вартості, фонд – 80 відсотків.

- І це абсолютно не буде «передвиборна гречка», бо облаштована спільно територія, дитячий майданчик – це ж все залишається людям і не приносить фонду ніяких прибутків...

- Що поганого в тому, що свого часу у Луцьку почали проект «Вчасна допомога» зі створення Центру екстренної медичної допомоги? Але коли змінилася влада в області, все на тому зупинилося. А потреба налагодити зв’язок між диспетчерами і бригадами нікуди ж не поділася. Тому Фонд «Новий Луцьк» придбав відповідне обладнання вартістю 120 тисяч. Це ж робиться для лучан, це швидкість доїзду бригади, врятовані життя. Ще один з пріоритетів – допомога пологовому будинку, Фонд фінансує придбання дороговартісних медикаментів для новонароджених щороку на півмільйона гривень. Завдяки коштам Фонду завершується ремонт у поліклінічному відділенні обласної клінічної дитячої лікарні, частковий ремонт буде зроблено тут у відділенні гнійної хірургії, а роками тут були просто страшні санвузли.

Так, сьогодні організація частково замінила і місцеву владу, але такі реалії, що нема у влади програмного підходу, враження таке, що кошти, які надходять, розподіляються «з коліс». А так бути не повинно, тому я вважаю, що треба іти в обласну владу, аби вирішувати ці питання.

- Чи знаєте ви проблеми округу, в якому балотуєтеся?

- Я живу на вулиці Кравчука, яка входить у межі цього округу. Найбільша тут проблема – благоустрій. Місто має розвиватися, місто має бути динамічним, якщо ми не можемо його сьогодні банально прибрати, то мають бути питання до роботи комунальних служб і до організації цих процесів у місті. В окрузі – дві школи, у 25-й фонд вже облаштував міні-футбольне поле зі штучним покриттям, у 21-й облаштуємо наступного року. Треба вирішувати і питання фінансування дошкільних закладів, аби впорядкувати використання батьківських коштів. Фонд змушений певною мірою займатися і цим, Мають бути юридичні особи – благодійні фонди, має бути прозорий рух коштів, можливість залучати кошти і через грантові програми.

Непочатий край роботи по створенню ОСББ. Ми сьогодні вже силами Фонду проводимо навчання 16 ініціативних груп, які готові створювати ОСББ. Ми хочемо дати людям розуміння, що вони мають бути господарями у своєму будинку.

Ігор Петрович також проанонсував спорудження трьох басейнів у місті. Якщо говорити про густонаселені райони, територіально треба визначатися таким чином, щоб один басейн був і в районі вулиці Кравчука. Так само, як і баскетбольні майданчики, дитячі майданчики... Як на мене, такі ініціативи повинні базуватися на міських програмах, і добре, якщо є додатковий ресурс у вигляді Фонду, добре, що є Ігор Палиця, який хоче допомогти рідному місту стати успішним. Але має бути бачення таких процесів і в міської влади. Добре, що є люди, які ще хочуть нам допомагати. Маю на увазі донорські організації, міжнародні фонди. Ми у Фонді провели

не одну зустріч з представниками міжнародних організацій, які готові входити в енергоощадні проекти на Волині. Їм важливо, що з української сторони є партнер, який не тільки просить гроші, а вкладає свої. І якщо прийде у владу у місті, в області команда Ігоря Палиці, а Олександр Товстенюк стане міським головою, ви побачите приємні зміни в життєдіяльності міста, перспективах для регіону, перед Луцьком відкриються нові можливості.

В обласну раду ми йдемо з певним баченням, бо були відповідні напрацювання. Я свого часу під час роботи в обласній держадміністрації ініціював програму забезпечення житлом дітей-сиріт. До 70 дітей отримали власні помешкання. Почали й іншу програму, для закріплення фахівців-медиків у сільській місцевості, надання їм житла, адже це наразі величезна проблема, але її не вирішують. Застигла без розвитку і програма співпраці зі Світовим банком з облаштування закладів охорони здоров’я у сільській місцевості. А були ж напрацювання! Тому треба, аби у владу приходили люди прагматичні, ділові. Луцьку та й загалом Волині насправді пощастило, що є Ігор Палиця, якому не байдужий рідний край. Він абсолютно щиро говорить про свою допомогу, абсолютно щиро її пропонує. Триває реальна робота і буде конкретний результат.

Розмовляла Марія САПІГА



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Волинь Показати IP 18 Жовтня 2015 19:26
Обіцяють усі , а роблять вклад у розвиток міста одиниці. Дай Боже, щоб усі кандидати в депутати не втратили пам"ять на другий день після виборів ! Слава Україні !!!
Петро Показати IP 18 Жовтня 2015 19:43
Олександру Івановичу респект і повага, це була найінтелігентніша людина в команді Клімчука, яка могла вислухати, допомогти і підтримати!!!!!!!!!!!!!!!
пр Показати IP 18 Жовтня 2015 19:57
я за Саню.
СТОП Показати IP 18 Жовтня 2015 20:32
ПРОСТО НЕ ВИРЕМО
Знаюча Показати IP 18 Жовтня 2015 21:07
Команда Клімчука це були в першу чергу Люди, а тоді чиновники. Волині іх бракує... Олександр Іванович не розкидається пустими обіцянками ... Він людина слова
читачка до Знаюча Показати IP 19 Жовтня 2015 08:07
хто людина слова Курилюк? Не жартуйте так сильно, бо ми ж не в цирку.
meri до читачка Показати IP 19 Жовтня 2015 09:10
якщо він у команді Палиці, то повірте, що він стане людиною слова, адже Палиця слова на вітер не викидає.
Палиця до meri Показати IP 19 Жовтня 2015 14:35
разом з Романюком, обіцяв провести освітлення парку ім. Л.Українки не тільки по центральній алеї, а і по іншим..Де це все... З приводу Курилюка, давайте будемо відвертими, заступник голови ОДА при янучару робив усе, що йому скидали, і вибори фальсифікував, і прославляв його, і був людиною, що примушували своїх підлеглих працювати тільки на ригів..так, що усі ці закиди, що він, мовляв, професіонал - це фількіна грамота
Анонім до читачка Показати IP 19 Жовтня 2015 09:20
Ні! Людка Плахотна людина слова...! Іванович спасай освіту!!!
знаю їх особисто до Анонім Показати IP 29 Жовтня 2015 20:33
Плахотна - це те с.. про яке і букви хорошої не вимовиш! Поганих люде багато але аж таких як це мало!!! А Курилюк дійсно дуже порядна і інтелігентна людина.
ОЛЕКСАНДР М Показати IP 18 Жовтня 2015 22:13
Це людина слова
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 08:36
Повага! Але за які кошти недавній державний службовець придбав сину будинки в с. Рованці, бар Чевермето тут же, коштовні авто? Хто не вірить запитайте мешканців, вул. Тополева с. Рованці Луцького району.
знаюча до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 14:01
У Курилюка дитина, якій років 6)) Є ще прийомний син, аел він таокж школяр. І живе він, Курилюк, на зйомній квартирі по вул. Кравчука. А давайте, попитеємо мешканців вулиці, чи селв, де ви живете, хай розкажуть, що у вашій власності є.
макс Показати IP 19 Жовтня 2015 09:12
Знаю людину давно,людина слова і порядності.
ідіот Показати IP 19 Жовтня 2015 09:26
Достойний президент Старої Вижви
знайомтесь до ідіот Показати IP 19 Жовтня 2015 09:54
то наші освітянки валя і люда (навмисне з маленької букви) - достойні майбутні ремонтники аварійного потолка школи в Рожищенському районі.
анонім до ідіот Показати IP 19 Жовтня 2015 10:00
От мені цікаво, дівчата "ідіот" то ви двоє, як один "ідіот"? Чи одна, як два "ідіота"?
Ковельчанка Показати IP 19 Жовтня 2015 09:32
Поважаю цю людину , грамотна, толерантна, культурна. Клімчук (царство небесне) умів зібрати команду і дорожив нею Олександре Івановичу Успіху вам
знаю їх особисто до Ковельчанка Показати IP 29 Жовтня 2015 20:40
Олександир Іванович не був членом команди казнокрадів Клімчука! Вони майже не спілкувалися, навіть з робочих питань!! Клімчук - горить в Пеклі, де скоро будуть усі члени Ващучки....
До К Показати IP 19 Жовтня 2015 09:48
Солодкий ти мій... Людина слова!!!! Написав би все про твої "слово й діло", але ж М О Д Е Р А Т О Р!!!
ВиБОРЕЦЬ Показати IP 19 Жовтня 2015 11:42
бувших РИГОАНАЛІВ не буває...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus