USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Алярм-2016»: які шедеври подарував Луцьку фестиваль графіті

13 Червня 2016 17:24
Всеукраїнський фестиваль графіті «Алярм-2016» збагатив обласний центр Волині на 30 нових шедеврів вуличного мистецтва, адже цьогоріч до Луцька приїхали понад тридцять учасників з усієї України.

Результати роботи прогресивних райтерів, якими тепер матимуть змогу милуватись й лучани, мала змогу побачити на власні очі й кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини Вікторія Семенюк.

Нагадаємо, «Алярм-2016» - всеукраїнський фестиваль графіті. Загалом він відбувається вчетверте, а у Луцьку – вже вдруге. Торік у своїх роботах вуличні митці втілювали у життя найсміливіші задуми. З 11 по 12 червня на території луцького авторинку натхненно працювали художники з Одеси, Львова, Івано-Франківська, Києва, Сум тощо. Луцька картонно-паперова фабрика люб'язно надала організаторам заходу свій паркан як «полотно для творчості».

До слова, приємною новиною для художників стала офіційна підтримка події від Loop colors. Тож вуличним художникам не довелось викладати чималеньку суму на розхідні матеріали із власної кишені.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини організатор фестивалю, графіті-художник Андрій Присяжнюк (And), «Алярм» проходить у Луцьку уже вдруге, хоча, окрім обласного центру Волині, його проводять на території усіх міст України.

З його слів, надалі територія проведення графіті-фесту буде збільшуватися. Вперше такий фестиваль провели в Ужгороді, вдруге – у Луцьку, потім у Львові, й по тому знову у Луцьку. Уже цього літа талановитих вуличних художників зустрічатиме Івано-Франківськ, потім Львів і Ужгород.

Варто зауважити, що офіційний партнер фестивалю виділив якісні аерозольні фарби на проведення фестивалю в усіх містах країни на цей рік.

«У цьому фестивалі взяло участь більше 30-ти людей, були запрошені люди, яких на українській графіті-сцені вважають хорошими майстрами. Приїжджали як «соло-учасники», так і команди. Деякі райтери, об’єднавшись, створювали цілі «продакшени». Творили в довільному порядку, зокрема малювали власні композиції. Всі нові роботи - на чорному фоні», - розповідає луцький графіті-художник And.

Він зауважив, що такий же захід проведуть у Луцьку й наступного року.

Також Андрій зазначив, що «Алярм-2016» поділяється на дві частини: власне, графіті та стріт-арт.

«Під час проведення фесту в минулому році райтери малювали і на території міста, й паралельно на паркані, а ось в цьому році ці два етапи вирішили розділити. Тобто з 11 по 12 червня майстри творили у стилі графіті, а впродовж літа будуть приїжджати художники та робити окремі роботи безпосередньо у місті», - розповідає вуличний митець.

Щодо місцевої влади, то, з його слів, вуличне мистецтво вона частково підтримує, однак хотілось би, щоб ця підтримка була більш масштабною

«Стріт-арт приваблює туристів, бо це – справді гарно», - резюмував майстер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучанка Показати IP 13 Червня 2016 17:40
Дуже гарно! Дякуємо!
Анонім Показати IP 13 Червня 2016 17:41
Замість того щоб якісь гарні картини намалювати вони фігню якусь незрозумілу понамальовували...
до аноніма до Анонім Показати IP 14 Червня 2016 14:31
коментар було видалено
Я лучанка Показати IP 13 Червня 2016 20:20
Яскраво, феєрично, креативно!
Волинянка Показати IP 13 Червня 2016 22:41
Дуже гарно, молодці! Дякуємо!
Пельмень Показати IP 14 Червня 2016 03:17
Замість того щоб фігню якусь незрозумілу З понамальовувати вони якісь гарні картини намалювали...
Ірина Показати IP 14 Червня 2016 08:10
Чудово! Така краса ! Ще одне місце куди можна привести туриста.
Бродягска Показати IP 14 Червня 2016 08:47
Картинки гарні іди в розмальовках малюй.
Лучаночка Показати IP 14 Червня 2016 15:55
Яскраво, красиво, креативно, МОЛОДЦІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus